Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 17 september 2007

Zaanstreek-Waterland, 17-09-2007 o Met onder meer: vuurwapen, rijbewijs inleveren en diefstal duur metaal.

Vuurwapen

Zaandijk, zondag 16 september 2007, 19:42 uur.

De politie heeft een 18-jarige Zaandijker en twee Zaandammers van 29 en 47 jaar oud aangehouden als verdachten van bedreiging met een vuurwapen. Bij de skatebaan nabij het Bannehof was een probleem ontstaan over een vermoedelijk gestolen bromfiets. Hierbij zou het drietal de bromfiets in een bus hebben geladen en één van hen met een vuurwapen hebben gedreigd. Na het incident probeerde het drietal weg te rijden terwijl een grote groep jeugd ze tegen probeerden te houden en vervolgens achtervolgden naar een woning in de Karl Marxstraat. De politie heeft daar de drie mannen aangehouden en de auto met daarin het (niet werkende) vuurwapen in beslag genomen. Twee van de mannen werden de volgende dag na verhoor vrijgelaten. De 29-jarige Zaandammer, die het wapen zou hebben gehanteerd, werd in verzekering gesteld. De recherche stelt een onderzoek in naar de aanleiding tot het gebeurde.

In de war

Zaandijk, zondag 16 september 2007, 17:36 uur.

De politie heeft een 33-jarige man uit Rotterdam aangehouden als verdachte van vernieling en diefstal. De man had bij een tankstation aan de Fortuinweg met een boek enkele deuken in een auto geslagen. Ook had hij een zak snoep uit het winkeltje bij het tankstation meegenomen zonder te betalen. Eerder had de politie al bemoeienis met de man toen hij bij een fastfood restaurant in Zaandam eten besteld had en vervolgens niet betaalde. Een psychiater heeft de man onderzocht en bepaalde dat hij gedwongen opgenomen moet worden. Per ambulance werd de Rotterdammer naar een inrichting in de buurt van zijn woonplaats gebracht.

Kortingskaart

Wormerveer, zondag 16 september 2007, 21:08 uur.

Een 20-jarige vrouw uit Wormer is door de politie aangehouden omdat zij in de trein reisde terwijl zij gebruik maakte van een kortingspas van iemand anders. Ook werd geen legitimatie overlegd en werden aanwijzingen van de conducteur niet opgevolgd. De kortingspas werd door de spoorwegpolitie ingenomen en de vrouw werd na verhoor heengezonden. Zij kreeg bekeuringen mee voor het niet legitimeren, niet opvolgen van aanwijzingen en het niet hebben van een geldig plaatsbewijs.

Drankrijders

Purmerend, 15/16 september 2007.

Op de Koemarkt werd in de nacht van zondag op maandag een 18-jarige vrouw uit Avenhorn aangehouden omdat zij haar auto bestuurde terwijl zij drank op had. De vrouw had een alcoholgehalte van 0,6 terwijl voor haar, als beginnend bestuurder, een alcohollimiet van 0,2 geldt. Op de Henri Dunantstraat werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een 40-jarige man uit Tilburg aangehouden. Ook hij had teveel gedronken, ruim twee keer zoveel als wettelijk is toegestaan.

Naast een rijverbod van meerdere uren kregen de beide drankrijders een proces-verbaal.

Drie bestuurders moeten rijbewijs inleveren

Zaanstad/Wieringerwerf, 16/17 september 2007.

Op de A7 en A8 werden twaalf bestuurders zaterdag- en zondagavond aan de kant gezet door agenten in een onopvallende videoauto. De bestuurders werden bekeurd voor onder andere het negeren van een inhaalverbod, bellen tijdens het rijden, rijden over een
verdrijvingsvlak, rijden door rood, te weinig afstand houden en te hard rijden. Eén van de hardrijders reed met een gemiddelde snelheid van 181 km per uur over de A7, met uitschieters van 200 km per uur. De automobilist, een 37-jarige man uit Wognum, werd in Wieringerwerf staande gehouden. Hij moest direct zijn rijbewijs inleveren.

Ook op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk (N246) in Wormerveer heeft de politie zondagmiddag twee rijbewijzen ingevorderd. Twee motorrijders, een 30-jarige man uit Den Helder en een 32-jarige man uit Nieuwolda, reden respectievelijk 152 en 188 km per uur. Tijdens de snelheidscontrole, uitgevoerd met een lasergun, werden in totaal zeventien bestuurders aan de kant gezet omdat ze de 100 km limiet overschreden.

Zes drankrijders

Zaanstad, 15/16 september

De politie heeft afgelopen weekeinde zes drankrijders van de weg gehaald. Het meest gedronken had een 31-jarige man uit Zaandam. De bestuurder had een alcoholgehalte van 1,87 en moest na verhoor dan ook zonder rijbewijs naar huis. De drankrijder werd zondagnacht omstreeks 1:00 uur in Zaandijk aangehouden nadat agenten hem op de Fortuinweg tegen het verkeer in zagen rijden. Na meerdere malen een stopteken te hebben gekregen zette de man zijn auto uiteindelijk aan de kant. Behalve een sterke alcohollucht verraadden de bloeddoorlopen ogen van de man het alcoholgebruik.

Ook in Zaandam leidde het opvallende rijgedrag van een drankrijder zondagochtend tot zijn aanhouding. Een 23-jarige man uit Krommenie reed met hoge snelheid over de Peperstraat. De bestuurder bleek geen rijbewijs of legitimatiebewijs bij zich te hebben en ook bleek de auto niet verzekerd te zijn. De man kreeg behalve een proces-verbaal voor het rijden onder invloed ook een boete voor het niet bij zich hebben van een rijbewijs en het niet verzekerd hebben van zijn auto.

Tijdens een alcoholcontrole op de Overtoom in Westzaan werden zondagochtend tussen kwart voor neggen en elf uur twee drankrijders aangehouden. Een van de twee, een 26-jarige Zaandammer was in het bezit van een xtc-pil welke in beslag werd genomen. Tijdens een alcoholcontrole op de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen(N246) in Assendelft en de Hogendijk in Zaandam heeft de politie zaterdag- en zondagavond vijf bestuurders aangehouden. Tegen alle drankrijders is proces-verbaal opgemaakt. Tijdens de controles in Assendelft en Zaandam werden in totaal 274 bestuurders gecontroleerd.

Diefstal duur metaal

Purmerend, maandag 17 september 2007, 10:19 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een diefstal vanaf het terrein van een staalverwerkingsbedrijf aan het Netwerk op bedrijventerrein "De Baanstee" die moet hebben plaatsgevonden in de nacht van zondag op maandag. Om op het terrein te komen heeft men een slot vernield en vervolgens het hekwerk geopend. Vanaf het bedrijfsterrein werden twee stukken metaal in een bril- of achtvorm van 35 cm breed en 95 cm lang weggenomen. Ook werden vier roestvrijstalen ringen rond 60 cm en 13 cm dik gestolen. De waarde van het ontvreemde loopt voor het bedrijf in de tienduizenden euro's. Als oud ijzer zal het de dieven beduidend minder opleveren. Getuigen die iets kunnen vertellen over de diefstal of die weten waar het metaal is gebleven worden verzocht te bellen met wijkteam Purmer via 0900-8844.

Laatst gewijzigd 17-09-2007 15:39 | © Politie Zaanstreek-Waterland |