Politie Limburg-Zuid

Datum maandag 17 september 2007

Geleen; 16-jarige jongen mishandeld

Zondag deed een 16-jarige inwoner van Geleen bij de politie aangifte van een mishandeling, waarvan hij zaterdagavond slachtoffer was geworden.

De jongen raakte daarbij gewond en moest naar het ziekenhuis worden overgebracht. Daar moest hij een nacht ter observatie blijven. Hij had vermoedelijk een gebroken neus en jukbeen opgelopen. Verder miste hij een stuk van een van zijn tanden.

Het slachtoffer was zaterdagavond rond 21.15 uur op zijn bromfiets samen met twee vrienden op weg naar huis, toen zij op de Rijksweg Zuid in Geleen geconfronteerd werden met drie personen, die stampij maakten. Op het moment dat het slachtoffer zijn helm afzette om te vragen wat er aan de hand was, kreeg hij enkele klappen in zijn gezicht. Op zeker moment verdwenen de belagers.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

Maastricht; leren jassen uit winkel geroofd

In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een kledingzaak aan de Spilstraat in Maastricht.

Rond 03.45 uur heeft een donker geklede man met enkele keien de glazen toegangsdeur vernield en is daarna aan de haal gegaan met enkele leren jassen. Op zijn vluchtweg, die vermoedelijk richting Markt ging, werd één van de geroofde jassen teruggevonden. De dader is spoorloos.

Valkenburg; dronken automobilist rijdt door met lekke band

Zondagavond heeft de politie een 42-jarige inwoner van het Engelse Blacon aangehouden, omdat de man verdacht wordt onder invloed van alcohol in zijn auto te hebben gereden.

Een getuige had de politie getipt dat de bewuste automobilist op de A2 ter hoogte van Born al een lekke band had en gewoon doorreed.

Op de Onderstestraat in Houthem wisten agenten de man met zijn auto te achterhalen. De linker voorband was compleet aan flarden te zijn gereden.

Omdat de agenten vermoedden dat de man alcohol op had, moest hij een blaastest ondergaan. Hij weigerde echter iedere medewerking en schold de agenten voor alles en nog wat uit.

Het rijbewijs van de Engelsman werd ingevorderd, terwijl de man zelf werd ingesloten.

Maastricht; internationale controle op de Maas

Zaterdagmiddag- en avond heeft de Politie Limburg in samenwerking met de federale politie van Luik, de jachtopzichters van Luik, de milieupolitie van Wallonie, de Groene Brigade van de Provincie Limburg, de gemeente Maastricht, marechaussee en het Korps Landelijke Politiediensten een gezamenlijke controle gehouden.

In totaal werkten 27 opsporingsambtenaren mee aan deze actie en werden 5 boten, 3 auto's en 1 motor ingezet hierbij. Er werd gecontroleerd op de Maas, het Grindgat, de IJzerbeemden, de Zuid-Willemsvaart, het Julianakanaal, Ternaaien, de Geusseltvijver, de Viefkop, Grindgat Itteren, Pietersplas, de Dousberg, Bosscherveld en de Beatrixhaven. In totaal werden er 51 processen-verbaal uitgeschreven. Deze bekeuringen werden uitgedeeld voor verschillende redenen: openvuur, vissen zonder toestemming rechthebbende, verboden toegang artikel 461, geen reddingsvesten, geen dodemansknop, geen registratienummer op snelle motorboot aangebracht, illegaal kamperen, nachtvissen zonder vergunning. Er was bovendien één aanhouding voor diefstal/heling van een bromfiets en er werd 1 gestolen fiets aangetroffen aan de waterkant. Er zijn in totaal 175 personen gecontroleerd.
Alle bekeuringen en zaken aangaande België is op hun wijze afgehandeld.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --