Datum: 17 september 2007

Politie Hollands Midden Politie vordert twee rijbewijzen in bij alcoholcontroles De politie heeft het afgelopen weekend twee rijbewijzen ingevorderd. De bestuurders werden bij controles betrapt op het rijden onder invloed. Bij de ademanalyse bliezen ze allemaal boven de limiet van 220 ug/l. en boven de invorderingsgrond. Dit ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Naast dat de bestuurder hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Alphen aan den Rijn werd zaterdag 15 september rond 22.00 uur van een 41 jarige man uit Alphen aan den Rijn vastgesteld dat te veel gedronken had. Zijn ademanalyse kwam tot 755 ug/l. Hij had kort voor zijn aanhouding met een quad een op de Emmalaan geparkeerde auto aangereden. Daarbij kwam de quad op zijn kant te liggen. Zelf ging hij er toen vandoor. Naast een proces-verbaal voor het rijden onder invloed krijgt hij er ook één voor het doorrijden na aanrijding.

In Voorhout werd zaterdag 15 september rond 00.05 uur op de Jacoba van Beierenweg een 26 jarige automobiliste uit Voorhout aangehouden. Als beginnend bestuurder kwam zij bij haar ademanalyse tot 440 ug/l.

Wel proces-verbaal geen invordering Verder kregen nog 18 bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l. (0.88 ug/l. beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l. (350 ug/l. voor beginnend bestuurder.) Het ging hier om de plaatsen Noordwijkerhout, Noordwijk ( 3x), Sassenheim, Oegstgeest, Leiden (2x), Woubrugge, Hazerswoude-Rijndijk, Boskoop, Bodegraven, Waddinxveen ( 3x) en Gouda ( 3x)

In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Regio Snelheidscontrole op diverse locaties De politie heeft vrijdag 14 september van 19.00 tot 01.00 uur op diverse plaatsen in de regio snelheidscontroles gehouden. Aan de controles deden agenten mee uit Hollands Midden en Haaglanden.

Op de Plesmanlaan werd met de laser gecontroleerd. Op de Plesmanlaan geldt een maximum snelheid van 50 km/u. In totaal constateerden de politie zeven snelheidsovertreders. De hoogste snelheid die werd gereden was 78 km/u.

Op de Ir. G. Tjalmaweg ter hoogte van Valkenburg passeerden 1147 passanten. 43 weggebruikers reden harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u en werden geflitst. De hoogstgemeten snelheid was 119 km/u.

Op de autosnelweg A44 richting Amsterdam werden 181 snelheidsovertreders geklokt. Het betrof ruim 9% van het aantal passanten. De toegestane snelheid van 120 km/u werd een enkele keer grof overtreden. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 168 km/u.

Op de Rijksstraatweg, de N44, binnen de bebouwde kom van Wassenaar werd er eveneens gecontroleerd op de snelheid van weggebruikers. Van de 4349 passanten reden er 1281 te hard, ruim 29%! De maximale toegestane snelheid op deze weg is 50 km. Een automobilist overtrad deze limiet met 56 km/u (hij reed 106 km/u).

Indien er met de laser is gecontroleerd zijn de overtreders direct staan de gehouden en is er een bekeuring uitgeschreven. Als de overtreders op de camera zijn vastgelegd volgt een acceptgiro. De politie zet de snelheidcontroles voort.

Leiden Hennepkwekerij in een pand aangetroffen De politie heeft maandagmorgen 17 september een hennepkwekerij in een pand aan de Titus Brandsmalaan aangetroffen en ontmanteld. De politie had informatie gekregen en heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld. In twee ruimten werden in totaal 786 hennepplanten aangetroffen. 24 assimilatielampen, 28 transformatoren, ventilatoren en andere apparatuur die nodig is voor een hennepkwekerij werden in beslaggenomen en vernietigd. De politie vermoedt dat de kwekerij pas in werking was. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Bodegraven Mannen aangehouden voor ingooien ruit politiebus De politie heeft zaterdag 15 september rond 01.50 uur twee mannen uit Bodegraven van 30 en 41 jaar aangehouden. De twee werden er van verdacht een ruit van een bij het politiebureau aan het Stationsplein geparkeerde politiebus met een baksteen ingegooid te hebben. Na hun verhoor bekende de 30 jarige man de steen gegooid te hebben. Hij gaf toe bereid te zijn de schade te vergoeden. Het waarom van deze vernieling is onbekend gebleven. De politie maakt proces-verbaal op.

Reeuwijk Kop-staartaanrijding De politie heeft hulp geboden bij een aanrijding op de rijksweg A12. In de richting van Den Haag waren drie auto's op elkaar gebotst. Een 26 jarige automobilist uit Rotterdam reed over de A12 en remde af vanwege filevorming. De auto achter hem, bestuurd door een 58 jarige man uit Sommelsdijk, kon niet tijdig afremmen en botste bovenop hem. Door de kracht van de botsing schoof de Rotterdammer door op de auto voor hem, bestuurd door een 31 jarige man uit Den Haag. De Hagenaar en zijn inzittende, een 53 jarige man uit dezelfde woonplaats, werden door het ambulancepersoneel onderzocht. Ook de inzittende van de man uit Sommelsdijk, een 55 jarige vrouw uit dezelfde woonplaats, werd nagekeken. Zij hoefden allen niet naar het ziekenhuis overgebracht te worden. Twee auto's zijn getakeld. De weg is gedurende een uur afgezet geweest.

Zevenhuizen Aanrijding motor en auto Op maandag 17 september, rond uur, heeft er een aanrijding tussen een motorrijder en een automobilist plaatsgevonden op de Bredeweg. De 36 jarige motorrijder uit Rotterdam reed over de Bredeweg in de richting van Waddinxveen. Na de spoorwegovergang haalde hij een aantal auto's in. Ter hoogte van het tankstation sloeg een automobilist, een 43 jarige man (woonplaats onbekend) plotseling linksaf om het benzinestation op te rijden. Hierdoor stond een aanrijding. De motorrijder raakte gewond aan zijn schouder en is per ambulance naar het Groene Hart ziekenhuis gebracht.

--- einde berichten ---
---
Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --