Tanden bleken in de lift door rookverbod

17/09/2007 16:26



Prestos BV



Tanden bleken in de lift door rookverbod

Amsterdam 17 september 2007, WIT tanden bleek centers verwacht dat de vraag naar tanden bleek behandelingen volgend jaar enorm zal stijgen op het moment dat het HORECA rookverbod op juli 2008 in zal gaan.

WIT baseert dat op een onderzoek dat onlangs in Engeland is gehouden door de British Academy of Cosmetic Dentistry (BACD). Het rookverbod in de UK is sinds 1 juli van kracht in de UK. Het aantal mensen dat sindsdien een tanden bleek behandeling neemt is volgens het onderzoek enorm gestegen.

De academie geeft aan dat in sommige praktijken de het aantal behandelingen is gestegen met maar liefst 40%. Uit het onderzoek bleek verder een gemiddelde stijging van het aantal tanden bleek behandelingen van 12%.

Tanden bleken is de meest populaire cosmetische tandheelkundige behandeling gevolgd door witte vullingen, facings, kronen en bruggen.

Christopher Orr, tandarts en BACD president,"It appears people are smoking less now due to the ban, so it is not a surprise that many would like an improved smile to go with their better health.

David Pinto, PR Manager WIT:" De toename van het aantal behandelingen in de UK is niet verwonderlijk te noemen. Door het verbod gaan minder mensen roken. Mensen willen vervolgens een gezonde witte lach en niet meer worden herinnerd aan hun rookverleden."

Over WIT:
Tandenbleek center WIT(r) staat voor deskundigheid en professioneel tanden bleken in een ontspannen omgeving. WIT werkt als enige lifestyle winkel formule in Nederland met de door tandarts gecertificeerde BriteSmile methode. Door middel van de veilige BriteSmile methode worden tanden in één uur gemiddeld negen tinter lichter gemaakt.


---
Noot voor de redactie,