Bartiméus


Kinderen Bartiméus bezoeken Gelders Orkest in Zutphen

| 17 september 2007

Op donderdag 13 september jl. bezochten de kinderen van de school van Bartiméus in Lochem het scholenconcert van het Gelders Orkest. Omdat de kinderen een visuele beperking hebben, kregen zij een plekje voor in de zaal. Zo konden zij het concert goed volgen. Het orkest speelde Peer Gynt en Edwin Rutten was de verteller. De kinderen hebben genoten van de middag.

De kinderen hadden op school de lesbrief behandeld over Peer Gynt. Tijdens deze lessen luisterden ze naar verschillende muziekstukken. En het verhaal van Peer Gynt was door de juf verteld. De kinderen hadden daardoor heel veel zin in het concert. Ze hebben ademloos geluisterd naar het verhaal en de muziek.

Na afloop van het orkest mochten alleen de kinderen van de school van Bartiméus het podium op. Kijken hoeveel musici er precies zaten en hoeveel ruimte ze hadden. De dirigent Hans Wijenberg legde de kinderen van alles uit. Ze mochten op zijn plaats staan (de bok), het dirigeerstokje in de hand houden en kijken hoe groot de trom en de pauken waren. Bij het geluid van de trom zei één van de kinderen direct "Dus hier liep Peer tegenaan!"

Toen de rondleiding op het podium afgelopen leek te zijn, kwam Edwin Rutten (verteller) nog even langs om met de kinderen te praten en samen op de foto te gaan. Daarna zijn de kinderen de concertzaal nog door gelopen en op het balkon geweest.

Zeer enthousiast reden ze daarna weer terug naar Lochem, nagenietend van een geweldige musicale middag.