Gemeente Brunssum

Reclame op rotondes in Brunssum

De gemeente Brunssum biedt bedrijven de mogelijkheid om reclame te maken op de gemeentelijke rotondes, in ruil voor het onderhoud van deze rotondes. Brunssum verwacht hiermee te bezuinigen op het groenonderhoud.

rotonde

Per aansluiting op een rotonde mag één bord geplaatst worden. Uit het oogpunt van verkeersveiligheid mogen de borden niet breder zijn dan 75 centimeter en niet hoger dan 50 centimeter. De maximale plaatsingshoogte is 75 centimeter. De gemeente stelt verder als eis dat het onderhoudswerk gebeurt door een professioneel hoveniersbedrijf, dit eveneens in verband met de verkeersveiligheid.

Brunssum telt tien rotondes. Drie van deze rotondes, gelegen in het centrum (Rumpenerstraat en Dorpstraat), zijn gereserveerd voor Brunssumse bedrijven. De overige rotondes worden beschikbaar gesteld aan iedereen. Inmiddels heeft de gemeente al reclamecontracten gesloten met bedrijven voor drie van deze tien rotondes - er resteren dus nog zeven rotondes voor geïnteresseerde bedrijven.

Bedrijven die zich willen presenteren op een rotonde kunnen zich wenden tot de gemeente Brunssum, de heer P. Hollander, opzichter plantsoenen. Hij is telefonisch bereikbaar op 045 527 86 78.
---