Partij voor de Vrijheid (PVV)


maandag 17 september 2007
Vragen van het lid Bosma (PVV) aan Minister Plasterk van OCW over de Zembla-uitzending (*) Waar blijft de leraar?


1.)
Heeft u kennisgenomen van de uitzending van het televisie-programma Zembla (*) Waar blijft de leraar?

2.)
Deelt u de mening van onderwijscolomnist Leo Prick, die stelt dat er eigenlijk helemaal geen lerarentekort is, omdat leraren te veel tijd kwijt zouden zijn met niet-onderwijsinhoudelijke zaken? Zo neen, waarom niet?

3.)
Deelt u de mening dat de leraar teveel een opvoeder wordt en te weinig toekomt aan de primaire taak; Het lesgeven? Zo neen, waarom niet?
4.)
Deelt u de mening dat de kwaliteit van onderwijs in het geding komt als leraren, wegens tijdgebrek, les gaan geven op de 'automatische piloot'? Wat bent u voornemens te gaan doen tegen deze onwenselijke ontwikkeling?

5.)
Deelt u de mening dat de status van de leraar anno 2007 tot een absoluut dieptepunt is gedaald? Zo ja, wat bent u voornemens te gaan doen tegen lastige leerlingen, lager opgeleide leraren, weinig salaris en een teloorgang van de vakdeskundigheid?

6.)
Deelt u de mening dat leerlingen bij lesuitval binnen school moeten blijven en les krijgen moeten van een vervanger en niet moeten rondhangen bij de Albert Heijn, zoals viel te zien in de uitzending van Zembla? Zo ja, wat bent u voornemens hiertegen te doen?

(*) Zembla, Waar blijft de leraar?, 16 september 2007


____________________