Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

LYXOR GOLD BULLION SECURITIES BREIDT UIT IN EUROPA

17 september 2007 - Exchange Traded Gold (ETG), een bedrijf dat door goud gedekte producten ontwikkelt, start vandaag in samenwerking met Soci(t( G(n(rale Corporate & Investment Banking, via Lyxor Finance, de distributie van Lyxor Gold Bullion Securities (Lyxor GBS) in Nederland. De distributie van Lyxor GBS is in Nederland goedgekeurd, waardoor Nederlandse privé-beleggers gemakkelijker en veiliger de Lyxor GBS kunnen verhandelen via Euronext - Parijs.

ETG werkt samen met strategisch partner Soci(t( G(n(rale Corporate & Investment Banking aan de promotie en distributie van Lyxor GBS in Europa. De bank is een grote speler op de Europese ETF markt en Lyxor Gold GBS is al met succes genoteerd aan de London Stock Exchange, Euronext-Parijs, Borsa Italiana en Deutsche Boerse.

Momenteel worden de Lyxor GBS reeds door 2,8 miljoen ons goud gedekt met een waarde van EURO 1.4 miljard. Dit maakt Lyxor GBS het grootste en meest liquide product van dit type in Europa. Lyxor GBS zijn gedekt door ongeveer 1/10 van een troy-ons goud en investeerders kunnen ze verhandelen op Euronext-Parijs.

Lyxor GBS stellen retail beleggers in staat om in goud te beleggen zonder daadwerkelijk fysiek goud in huis te hebben. Dit zonder de extra kosten, die normaal gepaard gaan met het verzekeren, opslaan en verhandelen van fysiek goud. De distributie in Nederland volgt op de succesvolle noteringen aan de Deutsche Boerse en Borsa Italiana.

Lyxor GBS maakt deel uit van de ETG familie, producten die zijn voortgekomen uit een initiatief van de World Gold Council. Deze marketing organisatie is opgericht door de 's werelds belangrijkste goudwinnings-ondernemingen. Goud in producten van ETG overschrijdt nu al US$15 miljard, of 676 ton goud. Dit is meer dan 90% van de wereldmarkt voor deze categorie van effecten. Effecten van de ETG familie zijn op dit moment genoteerd in London, New York, Johannesburg en Australi( met secundaire noteringen in Mexico, Singapore, Euronext-Parijs, Borsa Italiana en Deutsche Boerse.

Simon Village, een leidinggevende van ETG, voegt hieraan toe dat ETG nu het belangrijkste marktaandeel bezit inzake beursgenoteerde grondstoffen, met gouden activa die groter zijn dan de activa van de Europese Centrale Bank (ECB). "De acceptatie van ETG als een gemakkelijke en betrouwbare manier om fysiek goud te kopen, in bezit te hebben en te verkopen, wordt versterkt dankzij de distributie van Lyxor GBS in Nederland."

"De lange termijn doelstelling van ETG, ondersteund door de World Gold Council, is om de hindernissen uit de weg te ruimen die het wereldwijd bemoeilijken te investeren in goud en onze samenwerking met Lyxor Finance in deze markten helpt daarbij."

Lyxor GBS wordt verhandeld als GBS op Euronext-Parijs en de kosten die gepaard gaan met het handelen en in bezit houden van Lyxor GBS (inclusief bewaar- en verzekeringskosten) bedragen een jaarlijkse provisie van 0,4 %.