Gemeente Spijkenisse


Weekbericht (38-07)

17 september 2007

College 2007 - 2010

Openbare activiteiten van het college van B&W van 17 t/m 23 september 2007

17-09: Wethouder Mourik als klaarover bij `Op voeten en fietsen naar school'
17-09: Wethouder Mourik opent OV-fiets uitgiftepunt 17-09: Burgemeester feliciteert diamanten bruidsparen 17-09: Wethouder Hamerslag opent Consultatiebureau voor Senioren 17-09: Wethouders Lewis en Mijnans openen Hof van Noord 22-09: Burgemeester opent Onderwijsmarkt en Week van het leren 22-09: Burgemeester lost startschot Tour de Rijke 22-09: Wethouder Mourik opent Dag van de Vooruitgang

Wethouder Mourik als klaarover bij `Op voeten en fietsen naar school' Wethouder Christel Mourik is maandag 17 september om 8.15 uur klaarover bij de landelijke actiedag `Op voeten en fietsen naar school'. Zij helpt kinderen bij het veilig oversteken van de Planetenlaan. De straat voor de scholen de Marimba en de Piramide, de Galileilaan, is afgesloten voor verkeer. De leerlingen gaan op straat spelletjes doen onder begeleiding van het Sportteam van de gemeente. Het doel van `Op voeten en fietsen naar school' is om ouders en kinderen aan te moedigen niet met de auto naar school te komen. De actie is een onderdeel van de Week van de Vooruitgang.

Wethouder Mourik opent OV-fiets uitgiftepunt
Wethouder Christel Mourik en portefeuillehouder Baljeu van de stadsregio openen maandag 17 september om 14.30 uur het OV-fiets uitgiftepunt bij metrostration Spijkenisse Centrum. De OV-fiets is een snelle en gemakkelijke huurfiets in het openbaar vervoer. Geen formulieren, geen borg en geen legitimatie, maar binnen zestig seconden een OV-fiets.

Burgemeester feliciteert diamanten bruidsparen
Burgemeester Salet feliciteert maandag 17 september om 09.30 uur het echtpaar Stout- van Rij met hun 60-jarig huwelijk. De heer en mevrouw Stout zijn op 16 september 1947 in Zuidland getrouwd. Ze hebben twee kinderen, zes kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Dezelfde dag om 12.00 uur feliciteert burgemeester Salet echtpaar Bouman- van Balen met hun 60-jarig huwelij. De heer en mevrouw Bouman zijn op 17 september 1947 in Rotterdam getrouwd. Ze hebben drie kinderen en drie kleinkinderen.

Wethouder Hamerslag opent Consultatiebureau voor Senioren Wethouder Hanneke Hamerslag opent maandag 17 september om 16.00 uur het Consultatiebureau voor Ouderen aan de Bliekstraat 4a. Wethouder Hamerslag houdt voor de opening een toespraak.
Het consultatiebureau richt zich op het voorkomen en vroegtijdig opsporen van gezondheidsproblemen bij senioren van 60 jaar en ouder. Het consultatiebureau is opgericht door de GGD Zuid-Hollandse Eilanden en Careyn.

Wethouders Lewis en Mijnans openen Hof van Noord Wethouders Marjolijne Lewis en Jan Willem Mijnans openen maandag 17 september om 16.00 uur het nieuwbouwcomplex Hof van Noord aan het Hostapad.
Wethouder Mijnans verricht samen met René de Groot van Maasdelta Groep de officiële openingshandeling buiten voor het gebouw. Wethouder Lewis onthult daarna het beeld `Bejaard echtpaar' en vervolgens houdt wethouder Mijnans nog een toespraak.

Burgemeester opent Onderwijsmarkt en Week van het leren Burgemeester Salet opent zaterdag 22 september rond 10.30 uur de Onderwijsmarkt in de Tijdelijke Bibliotheek aan de Breeweg 2. Om 10.00 uur haalt de locatiedirecteur van het Zadkine College de burgemeester op bij het stadhuis waarna zij onder begeleiding van een dorpsomroeper naar de bibliotheek lopen. Daar zet burgemeester Salet de `Talenten van het jaar' in het zonnetje, waarna zij de Onderwijsmarkt en de Week van het leren opent door een groot cadeau uit te pakken. De Onderwijsmarkt is een initiatief van ROC Zadkine, Volksuniversiteit De Kring en de Bibliotheek.

Burgemeester lost startschot Tour de Rijke
Burgemeester Salet lost zaterdag 22 september om 12.00 uur het startschot voor de negentiende Tour de Rijke aan de Eerste Heulbrugstraat. Tour de Rijke is een internationale wielerklassieker voor beroepsrenners. aan deze tour doen talrijke gerenommeerde ploegen mee, zoals Rabobank, Quick-Step en Lotto-Predictor. Het parcours is geheel anders dan voorgaande jaren. De editie 2007 doet nu bijna alle plaatsen in de stadsregio aan.
Een onderdeel van het middagspektakel is de traditionele Rabo Dikke Bandenrace. Kinderen in de leeftijd tussen 7 en 12 jaar rijden zich op gewone fietsen in het zweet om de eerste te zijn. Dit jaar is er een extra dimensie aan toegevoegd door het scholenkampioenschap van Spijkenisse eraan te verbinden. Naar verwachting strijden ongeveer 300 kinderen van dertig basisscholen om de titel Scholenkampioen Spijkenisse.

Wethouder Mourik opent Dag van de Vooruitgang
Wethouder Mourik opent zaterdag 22 september 2007 om 12.00 uur de Dag van de Vooruitgang op de Markt, het plein naast de Dorpskerk. Wethouder Jan Willem Mijnans deelt rond 15.00 uur de prijzen uit bij de Verkeersquiz op hetzelfde plein. De Verkeersquiz maakt onderdeel uit van de Spijkenisser campagne om het hard rijden in de woonwijken van Spijkenisse tegen te gaan.