Politie Twente

Nagekomen persbericht Politie Twente 17 september 2007

Steekpartij; verdachte meldt zich

Vroomshoop

De 29-jarige man uit Vroomshoop die verdacht wordt van een steekpartij die plaatsvond op zondag 16 september heeft zich gemeld.

Vanmiddag rond 13.00 uur meldde de verdachte zich vrijwillig bij de politieafdeling Twenterand. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld. De man zit vast op verdenking van poging tot doodslag, c.q. zware mishandeling en/of openlijke geweldpleging.

Zondagochtend werden vier personen aangehouden. Drie van hen zijn zondagavond vrij gelaten. Onderzoek wees uit dat zij niet betrokken waren bij de steekpartij. Een van hen, de 33-jarige man uit Nijverdal zit nog vast op verdenking van openlijke geweldpleging, poging tot doodslag en/of mishandeling. (07-121283)


---

Voor de volledigheid hieronder het persbericht van zondag 16 september.

Steekpartij; Eén persoon ernstig gewond

Vroomshoop

Aan de Constantijnstraat in Vroomshoop heeft vanochtend een steekpartij plaatsgevonden waarbij één persoon ernstig gewond is geraakt.

Zondag 16 september omstreeks 5.10 uur krijgt de politie een melding van een steekpartij aan de Constantijnstraat in Vroomshoop. Ter plaatse bleek dat een 29-jarige en een 38-jarige man gewond zijn geraakt. De vermoedelijke dader is een 29-jarige man. Eveneens afkomstig uit Vroomshoop. Deze is nog voortvluchtig.

De precieze toedracht van het voorval is nog niet helder. Aanleiding is vermoedelijk een aanrijding die rond 1.30 uur plaatsvond aan het Zwolsekanaal in Vroomshoop. Hierbij waren bovengenoemde partijen betrokken. De 29- en 38-jarige betrokkenen zijn buurmannen en reden op dat moment gezamenlijk in een auto. Zij kregen een aanrijding met de 29-jarige verdachte. Deze leeft al een tijdje in onmin met de 29-jarige betrokkene. Na de aanrijding wordt over en weer verhaal gehaald. Dit loopt uit de hand. De 29-jarige verdachte komt met nog vier personen naar de Constantijnstraat waar beide buurmannen wonen. Daar worden vernielingen gepleegd aan een auto en een woning. De situatie escaleert met een steekpartij tot gevolg. Hierbij raakt de 38-jarige man ernstig gewond. De 29-jarige buurman raakt licht gewond. De 29-jarige verdachte maakt zich uit de voeten. De 38-jarige man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het 29-jarige slachtoffer werd door de huisartsenpost aan z'n verwondingen behandeld.

De politie heeft een onderzoek ingesteld. Er werden vier aanhoudingen verricht. Het gaat om een 29-jarige vrouw uit Vroomshoop, een 33-jarige man uit Nijverdal, een 33-jarige vrouw uit Vroomshoop en een 30-jarige vrouw uit Westerhaar-Vriezenveensewijk. Deze zijn met de 29-jarige verdachte meegekomen toen hij verhaal kwam halen. De precieze toedracht en betrokkenheid van de verschillende personen wordt op dit moment onderzocht. De betrokkenen zitten vast voor verhoor. De politie is nog opzoek naar de 29-jarige hoofdverdachte. (07-121283)

053-4555588

---- --