Schoolbieb.nl nu ook voor het basisonderwijs

17/09/2007 18:49



Vereniging van Openbare Bibliotheken bv



Wat is de overeenkomst tussen carnaval, jumpen, de koalabeer en het boek Afblijven? Het zijn allemaal onderwerpen die kinderen interesseren en waar schoolbieb.nl veel goede informatie over heeft. Dat bleek bij de feestelijke opening van het vernieuwde www.schoolbieb.nl door staatssecretaris Dijksma van onderwijs en de kinderen uit groep 7 en 8 van de Haagse Max Velthuijsschool.

Vanaf 17 september voorziet schoolbieb.nl naast het VMBO, ook de bovenbouw van het primair onderwijs van goede informatie. Bijvoorbeeld om werkstukken mee te maken, of een collage, zoals de Haagse laatstegroepers vandaag onder deskundige leiding deden. Kinderboekenillustratrice Yvonne Jagtenberg begeleidde een deel van de kinderen bij het schilderen en plakken van een collage. De andere kinderen hielden schone handen terwijl ze zich onder leiding van fotografe Jocelyne Moreau aan een digitale collage waagden. Terwijl de aanwezigen de collages live en op een groot scherm tot leven zagen komen, peilde presentatrice en schrijfster Monique Hagen de meningen over de nieuwe dienst: 'handig,' volgens de kinderen, 'heel degelijk' volgens de volwassen aanwezigen.

Ereplaatsje voor collage
De resultaten van de inspanningen, een metershoog doek en een DVD, werden overhandigd aan staatssecretaris Sharon Dijksma. Het kleddernatte doek bleef veiligheidshalve nog even aan de wand hangen, maar op de vraag van een van de kinderen naar wat er nu mee ging gebeuren, zegde Dijksma spontaan toe dat het een mooi plekje op het ministerie zou krijgen. Vervolgens verrichtte ze de officiële aftrap voor de nieuwe dienst met een vertoning van de DVD.

Over schoolbieb.nl
Schoolbieb.nl is een website vanuit de gezamenlijke bibliotheken in Nederland die ondersteuning biedt aan het onderwijs. Ze biedt gedegen informatie rondom alle verschillende vakken en kerndoelen, zowel voor de leerlingen als hun docenten. Achter schoolbieb.nl zitten de bibliotheken, die gecontroleerde content aanleveren die vervolgens door een professionele redactie op de verschillende doelgroepen wordt toegesneden. Daarnaast kopen bibliotheken geschikte digitale informatie in, zoals de Krantenbank met de archieven van de landelijke dagbladen. Schoolbieb.nl is een dienst van de Vereniging van Openbare Bibliotheken en is onlangs van een nieuw jasje voorzien. Kijk op www.schoolbieb.nl.





http://www.schoolbieb.nl