Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Changing Diabetes World Tour van 17 tot en met 21 september op de Nieuwmarkt in Amsterdam

Changing Diabetes Truck en tal van activiteiten brengen belang van bewegen en gezonde voeding op positieve wijze onder de aandacht

Alphen aan den Rijn, 30 augustus 2007 In het kader van het congres van de European Association for the Study of Diabetes (EASD) in de RAI in Amsterdam, bezoekt de Changing Diabetes Truck van 17 tot en met 21 september a.s. de Nieuwmarkt in Amsterdam. De Changing Diabetes Truck maakt deel uit van de Novo Nordisk Changing Diabetes World Tour en rijdt al bijna een jaar de wereld rond om mensen op alle continenten voor te lichten over diabetes. In de truck en de naastgelegen tenten op de Nieuwmarkt zullen tal van leuke, interessante en inspirerende activiteiten en evenementen worden georganiseerd om op een positieve manier de aandacht richten op het belang van een gezonde levensstijl, om zo de wereldwijde opmars van diabetes een halt toe te roepen. Novo Nordisk is ervan overtuigd dat het brede publiek moet weten dat iedereen op elk moment door diabetes getroffen kan worden en dat een gezonde levensstijl een belangrijke rol kan spelen bij het voorkomen van deze ziekte. Daarom wil het bedrijf zo veel mogelijk mensen over diabetes informeren.

Søren Niegel, algemeen directeur Novo Nordisk B.V.: Om deze wijdverbreide ziekte te bestrijden, moeten we niet alleen de methoden voor preventie, detectie en behandeling van diabetes verbeteren, maar ook het bewustzijn over de ziekte en de bijbehorende sociale, humanitaire en economische consequenties vergroten.

Changing Diabetes Truck

De Changing Diabetes Truck is een belangrijk middel in de communicatie over diabetes. In de Truck is een team van deskundigen aanwezig die voorlichting geven over de ziekte en hoe deze kan worden voorkomen. Bezoekers krijgen bovendien via grote plasmavideoschermen en computers een overzicht van het verleden, heden en de mogelijk toekomstige scenario s van diabetes. Ook is er in de naastgelegen tent de mogelijkheid om een diabetesrisicotest te doen en bloedglucosewaarden te meten.

Van 17 tot en met 21 september staat de Truck op de Nieuwmarkt in Amsterdam. Gedurende deze periode worden rondom de Truck tal van activiteiten georganiseerd die het belang van beweging en gezonde voeding op een inspirerende en motiverende manier onder de aandacht brengen. Zo zullen verschillende koks laten zien hoe je verantwoord én lekker kunt koken en zullen enkele Nederlandse sporters in samenwerking met Training with the Stars laten zien hoe leuk en gezond bewegen is. Een compleet overzicht van activiteiten zal binnenkort beschikbaar komen. Alle informatie is ook terug te vinden op de website www.changingdiabetes.nl.

De diabetespandemie

Diabetes (suikerziekte) is een chronische stofwisselingsziekte en één van de snelst groeiende ziekten ter wereld. Op dit moment hebben wereldwijd al meer dan 230 miljoen mensen diabetes. Dit aantal neemt jaarlijks toe met zeven miljoen mensen, waaronder veel jongeren in de bloei van hun leven. Met het huidige tempo kan het aantal diabetespatiënten binnen 20 jaar uitgroeien tot 350 miljoen mensen.

Recent onderzoek van de RIVM, dat op 26 juli jl. werd gepubliceerd, geeft aan dat in Nederland naast vergrijzing de toename in het aantal mensen met overgewicht een belangrijke factor speelt in de toekomstige groei van het aantal diabeten. Als de huidige stijging van het aantal mensen met overgewicht in hetzelfde tempo doorzet, zal het aantal mensen met diabetes in Nederland met ruim 70% toenemen tot 940.000 in 2025. Als de toename van het aantal mensen met overgewicht nog harder groeit, zullen er in Nederland zelfs meer dan één miljoen mensen diabetes krijgen.

Changing Diabetes-programma

De Changing Diabetes World Tour en de Changing Diabetes Truck maken deel uit van het Changing Diabetes-programma. Novo Nordisk beschouwt het als haar missie om de toekomst van diabetes te veranderen. Om deze missie vorm te geven heeft de organisatie het Changing Diabetes-programma ontwikkeld. Dit programma omvat diverse nationale en internationale initiatieven, die zich met name richten op communicatie met en voorlichting van mensen met en zonder diabetes, familie, vrienden, docenten, politici, artsen, zorgverzekeraars en andere betrokkenen. Met het Changing Diabetes-programma wil Novo Nordisk bereiken dat de behandeling van de ziekte, de diabeteszorg, de wijze waarop de maatschappij met deze ziekte omgaat en de toekomst van mensen met diabetes veranderen en verbeteren. Meer informatie via www.changingdiabetes.nl.

Over Novo Nordisk

Novo Nordisk B.V. is een succesvolle, Nederlandse Health Care organisatie en maakt deel uit van het internationale concern Novo Nordisk A/S, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Kopenhagen, Denemarken. Novo Nordisk is actief op het gebied van Diabetes, Groeistoornissen, Hemofilie en Hormoonsubsitutie. Het bedrijf biedt een breed portfolio aan moderne insulines en geavanceerde insulinetoedieningssystemen. Als één van de grondleggers van insuline met inmiddels 80 jaar ervaring heeft Novo Nordisk bovendien veel kennis en expertise op het gebied van diabetes. Novo Nordisk B.V. is gevestigd in Alphen aan den Rijn en heeft ongeveer 120 medewerkers. Meer informatie via www.novonordisk.nl.

Voor persvragen kunt u contact opnemen met:
Yellow Communications, Karin van Geelen, telefoon 023 555 34 24 of via e-mail karin@yellow-communications.com