Gemeente Zwolle

Agenda commissie Bestuur maandag 17 september 2007

Tijd en plaats

Op maandag 17 september 2007 vindt er een commissie Bestuur plaats van 19.30- 22.30 uur in de Raadzaal van het Stadhuis (Grote kerkplein 15) in Zwolle.

Beleidsrapportage 2007

De raad wordt gevraagd kennis te nemen van de Beleidsrapportage 2007. De beleidsrapportage geeft per programma een tussenstand van de uitvoering van de begroting halverwege 2007. Het gaat hierbij alleen om de afwijkingen ten opzichte van de begroting. Tevens is een prognose gegeven van de ontwikkelingen die het college van B&W tot het eind van 2007 verwachten. De beleidsrapportage wordt in de commissie Bestuur in eerste termijn behandeld. Een eventuele tweede termijn en besluitvorming vindt plaats in een nader te bepalen raadsvergadering.

Meerjarenprogramma ICT

De raad wordt gevraagd in te stemmen met de systematiek van en rondom het Meerjarenprogramma ICT (MPI). Daarnaast wordt de raad gevraagd een werkgroep in te stellen, die zich bezig gaat houden met de verdere ontwikkeling van het MPI. Het college van B&W heeft bij het voorstel ICT investeringen in april 2007 reeds aangekondigd met een MPI te komen. Het MPI komt ook tegemoet aan de behoefte van de raad. In een aangenomen motie geeft de raad namelijk aan dat zij meer inzicht wil in de afwegingen die jaarlijks leiden tot een verzameling van investeringen, het kredietvoorstel. Door het college wordt aldus voorgesteld een raadswerkgroep in te stellen en de eerste proeve van het MPI in deze werkgroep te bespreken.

Beantwoording artikel 44 vragen VVD inzake coffeeshopbeleid

De fractie van de VVD heeft om agendering gevraagd van de beantwoording van de artikel 44 vragen inzake coffeeshopbeleid. Reden voor agendering is dat de fractie graag met de commissie van gedachten wil wisselen over hoe het coffeeshopbeleid in Zwolle eruit moet zien. Onderwerpen die hierbij centraal staan zijn: het voor- en achterdeurbeleid, preventie, overlast en plaats en functie binnen de Zwolse samenleving. Een eerder uitgevoerde evaluatie laat zien dat het goed gaat in Zwolle. Desondanks is de VVD van mening dat gekeken moet worden of het coffeeshopbeleid in Zwolle nader geherijkt zou moeten worden. Het college van B&W heeft aankondigd dat het Zwolse coffeeshopbeleid begin 2008 geëvalueerd zal worden.

Raadsbrief inzake Realisatie post Noord Brandweer Zwolle

De CDA-fractie heeft in de raadsvergadering van 2 juli 2007 om agendering gevraagd van deze raadsbrief. Reden voor agendering is dat de raad in een eerdere fase reeds aangegeven heeft hierover in de commissie Bestuur van gedachten te willen wisselen. De fractie wil met de commissie met name praten over de sluiting van Post Noord in relatie tot de vrijwilligers van de Brandweer.