Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

Vmbo krijgt sollicitatieles van Minister Plasterk

Op maandag 17 september krijgen tien vmbo-leerlingen voertuigentechniek van het Montessori College Oost sollicitatietraining van Minister Ronald Plasterk (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) en Hans Leentjes (algemeen directeur Manpower Nederland). Zij geven daarmee gezamenlijk het startschot voor de sollicitatietrainingen van Campus Nieuw West aan 3.000 Amsterdamse 3e en 4e klas vmbo-leerlingen in het schooljaar 2007/2008. De trainingen worden gegeven door meer dan 150 verschillende managers en P&O ers uit het bedrijfsleven in samenwerking met consultants van Manpower en Adecco.

Datum: Maandagmiddag 17 september

Plaats: Montessori College Oost (Polderweg 3, Amsterdam)

Tijd: 14.45 15.30 uur

U bent van harte uitgenodigd om bij de sollicitatietraining aanwezig te zijn. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen aan Plasterk, Leentjes en de leerlingen. U kunt zich aanmelden bij ondergetekende.

De trainingen zijn nodig om de kansen van jongeren op een goede stageplek of bijbaan te verhogen. Vaak schort het bij hen aan sociale vaardigheden of uitdrukkingsvaardigheid. De trainers leren de leerlingen onder andere dat ze hun pet moeten afzetten als ze binnenkomen, een hand moeten geven, aanspreken met u en dat ze moeten kunnen uitleggen wat ze komen doen.

In de afgelopen twee schooljaren kregen achtereenvolgens 1.200 en 1.500 leerlingen in Amsterdam Nieuw West een sollicitatietraining. Dit jaar breidt Campus Nieuw West het trainingsgebied uit naar vmbo-scholen in Zuidoost en Oost. Eén van deze scholen is het Montessori College Oost, een school die zich sterk profileert met ondernemend leren . Manpower heeft zich dit jaar als nieuwe partner bij het project aangesloten. Net als Adecco al projectpartner sinds de start in 2005 levert Manpower voor elke training één geoefende professional die samen met de gasttrainer de training verzorgt.

Campus Nieuw West zorgt ervoor dat jongeren van 8 tot 16 jaar in Amsterdam kennismaken met het bedrijfsleven. Zij laat hen zien welke beroepen er zijn en welke vaardigheden je daarvoor nodig hebt. Met als resultaat: een juiste studiekeuze en een beter zicht op werk. Ruim 250 bedrijven en instellingen in Amsterdam doen mee in projecten, bijvoorbeeld door het aanbieden van bliksemstageplekken en praktijkopdrachten of het leveren van mentoren, trainers en coaches. Met deze projecten worden in 2007 ruim 7.000 jongeren bereikt. De Campus is van het bedrijfsleven. Op dit moment zijn 55 bedrijven en instellingen betalend lid van de vereniging. Zij investeren daarmee in de toekomst van jongeren en hun bedrijf en in een gezonde leef- en werkomgeving in Amsterdam.