Hulpverlening Gelderland Midden

Veel belangstelling voor project Frisse Lucht op Scholen

70% van de Gelderse gemeenten en 160 scholen in Gelderland doen mee aan het project Frisse lucht op school. 160 scholen is het maximale aantal scholen dat kan deelnemen. De uitvoering van het project start op maandag 17 september op Basisschool De Arnhorst in Velp en Basisschool De Wetelaar in Doesburg. Doel van het project is het verbeteren van de ventilatie in basisscholen door gerichte adviezen over hoe het klaslokaal zo goed mogelijk te ventileren. De lucht in klaslokalen is namelijk in de meeste gevallen niet fris genoeg.

De binnenlucht op de meeste scholen is niet fris genoeg. Dit leidt tot gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, dufheid en benauwdheid. Bovendien kunnen leerlingen en leerkrachten zich minder goed concentreren waardoor de leerprestaties achteruit gaan. Om het binnenmilieu op basisscholen in Gelderland te verbeteren gaat het project Frisse lucht op school op 17 september van start. Er worden 160 scholen onderzocht. Het laatste onderzoek zal in februari 2008 plaats vinden. Het project wordt uitgevoerd door de Gelderse GGDen en gesubsidieerd door de provincie Gelderland. Ook de deelnemende Gelderse gemeenten en basisscholen dragen financieel bij.

Het project richt zich op het verbeteren van het ventilatiegedrag van leerkrachten. Door een verbetering in het ventilatiegedrag wordt de lucht in de klaslokalen aanzienlijk frisser . De methode die gebruikt wordt is in een recent onderzoek van GGD Nederland wederom effectief gebleken. Het ventilatiegedrag van leerkrachten verbeterde en de lucht in de klaslokalen werd frisser.

Meer informatie over het project Frisse lucht op school