Ingezonden persbericht


GGD pakt muffe klaslokalen aan

Om het binnenmilieu op basisscholen in Gelderland te verbeteren gaat op 17 september as. het project 'Frisse lucht op school' van start. Tot en met februari 2008 trekken Gelderse GGD'en erop uit om in totaal 160 scholen te onderzoeken. Doel van het project is het verbeteren van de ventilatie in klaslokalen, waardoor veel gezondheidsklachten voorkomen kunnen worden.

Het animo voor 'Frisse lucht op school' is groot: bijna driekwart van de Gelderse gemeenten en het maximum aantal scholen doen mee aan het project. Het project wordt gesubsidieerd door de provincie Gelderland; ook de deelnemende Gelderse gemeenten en basisscholen dragen financieel bij. De aftrap is op maandag 17 september op basisscholen De Arnhorst in Velp en De Wetelaar in Doesburg. In de regio Nijmegen komen scholen medio januari 2008 aan de beurt.

Ventilatiegedrag
Het project richt zich op het verbeteren van het ventilatiegedrag van leerkrachten, de lucht in klaslokalen is in de meeste gevallen namelijk niet fris genoeg. Dit leidt tot gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, dufheid en benauwdheid. Bovendien kunnen leerlingen en leerkrachten zich minder goed concentreren, waardoor de leerprestaties achteruit gaan. De adviezen van GGD'en blijken effectief: recent onderzoek van GGD Nederland wijst uit dat het ventilatiegedrag van leerkrachten na advisering door de GGD is verbeterd en de lucht in de klaslokalen frisser is geworden.

Voor meer informatie over het project 'Frisse lucht op school' kunt u bellen met Anke Daanen, tel. 024-329 71 26. -----------------------
persbericht

onderwerp GGD pakt muffe klaslokalen aan
datum 11 september 2007
van Jenny Manders
afdeling Communicatie
doorkiesnummer (024)-329 7170
e-mail jmanders@ggd-nijmegen.nl

GGD Regio Nijmegen

postadres
postbus 1120
6501 BC Nijmegen

bezoekadres
Groenewoudseweg 275
6524 TV Nijmegen

telefoon: (024) 329 72 97
fax: (024) 322 69 80
ggd@ggd-nijmegen.nl
www.ggd-nijmegen.nl

-----------------------
(pic)

(pic)


---- --