Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 197

datum: 12 september 2007

Eerste fase van 17 september tot half november 2007

Spoortunnel Stadsring gedeeltelijk afgesloten voor nazorg van de werkzaamheden in 2003

De spoortunnel Stadsring (bij stadhuis) wordt gedeeltelijk afgesloten voor het autoverkeer. Dit is nodig voor werkzaamheden aan enkele onderdelen van de tunnel. Per rijrichting blijft één rijstrook beschikbaar voor het verkeer. De vrijliggende busbaan en het fietspad vallen buiten de werkzaamheden. Het busverkeer richting centrum en (brom)fietsers ondervinden dus geen hinder van het werk. De werkzaamheden worden in twee fasen uitgevoerd. De eerste fase is van 17 september tot half november. De tweede fase zal in het eerste kwartaal van 2008 worden uitgevoerd zodat er geen overlast is tijdens de feestdagen in december.

Inhoud werkzaamheden

De bestrating in de tunnel en de toeritten zijn deels verzakt (spoorvorming) door het nazetten van de bodem als gevolg van de aanleg van de nieuwe tunneldrainage in 2003. Daarom wordt er ook opnieuw bestraat. Automobilisten kunnen rekenen op een verbetering van het wegdek. De gietijzeren waterafvoerroosters, die dwars op de weg liggen, worden vervangen. Eind 2004 is één van deze roosters onverwachts bezweken. Als gevolg hiervan is daarna de een na het andere rooster ook bezweken. De vijftig jaar oude gietijzeren roosters worden nu allemaal verwijderd en vervangen door nieuwe afvoergoten aan de zijkanten van de tunnel.

Informatie: Mirjam Boon, communicatieadviseur voor de sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB), afdeling Stedelijk Beheer van de Gemeente Amersfoort, tel. 033 469 42 69, mail: mcm.boon@amersfoort.nl.


---- --