Gemeente Heerde

Stichting Koppel en Berghuizerbad

Persbericht

Datum: 14 september 2007
Onderwerp: Zwemles in BSO-tijd

Per 1 januari 2008 start Stichting Koppel in samenwerking met het Berghuizerbad in Wapenveld met een Zwem BSO. Ouders kunnen hiermee de zwemles van hun kinderen inplannen tijdens de Buitenschoolse opvang. Na een aantal voorbereidende gesprekken is in augustus officieel besloten tot samenwerking door deze twee organisaties. Op maandag 17 september wordt de samenwerking in aanwezigheid van wethouder Westerkamp bevestigd.

Samenwerking

De samenwerking tussen Stichting Koppel en het Berghuizerbad biedt ouders de mogelijkheid om hun kind(eren) zwemles te laten volgen in buitenschoolse opvang tijd. Zowel bij Koppel als bij het zwembad was een veel gehoorde opmerking dat veel ouders de zwemles van hun kind moeilijk in kunnen plannen in hun toch al kostbare tijd. Vandaar dat is besloten om de handen ineen te slaan om zo een goede service voor ouders en hun kinderen aan te bieden.

Praktijk

De buitenschoolse opvang zorgt er voor dat de kinderen uit school gehaald worden. Afhankelijk van de dag waarop de kinderen zwemles volgen zorgt Koppel voor de lunch of drinken en fruit na schooltijd. Daarna worden de kinderen naar het zwembad gebracht. Onder leiding van professionele BSO-leidsters worden de kinderen geholpen met omkleden. Daarna volgen zij zwemles, welke gegeven wordt door de professionals van het Berghuizerbad. Na de zwemles helpen de leidsters weer met aankleden en worden de kinderen teruggebracht naar de BSO-locatie. Daar kunnen zij nog lekker spelen totdat de ouders hen weer komen halen. Het volgen van zwemlessen is mogelijk voor kinderen uit Epe en Heerde. In beide dorpen heeft Koppel BSO-locaties, SamSam in Heerde en KiKo in Epe.

A-diploma

De zwemlessen zijn geschikt voor kinderen die hun A-diploma willen halen. Gemiddeld zullen kinderen hier ca. een jaar over doen, aldus het Berghuizerbad. Opgemerkt moet worden dat het bij het ene kind sneller zal gaan dan bij het andere kind.

Vooralsnog worden er 2 mogelijkheden aangeboden, afhankelijk van de belangstelling. Eén mogelijk is het volgen van zwemles op de maandag en donderdag, beide keren een half uur zwemles. Een andere mogelijkheid is het volgen van zwemles op de vrijdagmiddag, een uur per keer. Het is mogelijk om uw kind alleen aan te melden voor de Zwem BSO, maar als u meer opvang nodig hebt is dit altijd mogelijk. De kosten van de Zwem BSO bestaan uit het tarief van de buitenschoolse opvang (ouders krijgen een inkomensafhankelijke vergoeding via de belastingdienst) plus de kosten van de zwemlessen en een kleine bijdrage voor het vervoer.




Gemeente Heerde