Stork Groep NV

17-09-2007

London Acquisition trekt huidig openbaar bod in; Candover, Stork en LME zetten discussies over alternatieve structuur voort

Het is duidelijk geworden dat aan één van de kernvoorwaarden voor het bod op alle aandelen Stork, uitgebracht door London Acquisition, niet zal worden voldaan aangezien LME zijn aandelen niet zal aanbieden onder het huidige bod. Dientengevolge trekt London Acquisition zijn bod op alle aandelen Stork in.

Gedurende de afgelopen twee weken hebben Candover, Stork en LME hun discussies voortgezet en onderzoeken nu mogelijkheden voor een alternatieve transactiestructuur, die rekening houdt met de belangen van alle belanghebben bij Stork. De partijen zetten de constructieve discussies voort, alhoewel geen zekerheid gegeven kan worden dat deze discussies zullen leiden tot een oplossing die voor alle parijen aanvaardbaar is.
Nadere aankondigingen zullen gedaan worden zodra dat opportuun is en in ieder geval niet later dan de eerste helft van oktober 2007.

Onder verwijzing naar de persberichten van 19 juni 2007, 26 juni 2007, 25 juli 2007, 10 augustus 2007 en 3 september 2007, kondigen Stork N.V. ("Stork" of de "Onderneming") en London Acquisition B.V. ("London Acquisition" of de "Bieder"), een houdstermaatschappij gecontroleerd door fondsen die worden beheerd en geadviseerd door of zijn gelieerd aan Candover , gezamenlijk aan dat London Acquisition zijn openbaar bod (het "Bod") op alle geplaatste en uitstaande aandelen van het aandelenkapitaal van Stork (de "Aandelen") intrekt. De reden voor het intrekken is het feit dat LME Eignarhaldsfélag ehf ("LME"), die heeft gemeld een aandelenbelang van meer dan 43% in Stork te hebben, heeft aangegeven de door haar gehouden Aandelen niet onder het Bod te zullen aanmelden. Daardoor is duidelijk geworden dat een van de belangrijkste voorwaarden van het Bod niet zal worden vervuld, namelijk de voorwaarde dat een zodanig aantal Aandelen onder het Bod wordt aangemeld dat dit, tezamen met (i) de Aandelen die direct of indirect door de Bieder worden gehouden op de sluitingsdatum en (ii) de aandelen die Stork voor eigen rekening houdt op de sluitingsdatum, tenminste 80% van het geplaatste en uitstaande aandelenkapitaal van Stork vertegenwoordigt.

Reeds aangemelde aandelen
Alle aanmeldingen van Aandelen onder het Bod gedaan voor of na datum van dit persbericht zullen geacht worden niet te zijn gedaan.

Restricties
De verspreiding van dit persbericht kan in andere landen beperkt zijn door de wet of andere regelgeving en daarom dienen personen die dit document in hun bezit krijgen zich op de hoogte te stellen van deze restricties en dienen zij zich aan die restricties te houden. Voor zover mogelijk onder het toepasselijke recht aanvaardt noch de Bieder noch Stork enige aansprakelijkheid of verantwoordelijkheid voor enige schending van enige restrictie door welke persoon dan ook. Het niet naleven van deze restricties kan een schending van de wet van voornoemde jurisdicties opleveren. Noch London Acquisition, noch Stork, noch een van hun adviseurs aanvaardt enige aansprakelijkheid voor enige schending door welke persoon dan ook van een of meerdere van zulke restricties. Indien een aandeelhouder van Stork twijfelt over zijn positie dient hij direct advies in te winnen van een terzake kundige professionele adviseur.

Dit persbericht verschijnt tevens in het Engels. In geval van inconsistentie prevaleert de Engelse versie boven deze Nederlandse versie.

For further information please contact:

Stork N.V.:
Dick Kors
Tel: +31 (0)35 69 57 575 or +31 (0)6 51 98 40 54

Candover:
Marek Gumienny
Tel: +44 (0) 20 7489 9848
or
Tulchan Communications
Susanna Voyle
Tel: +44 (0) 20 7353 4200

Candover betekent Candover Investments plc en/of een of meerdere van haar dochter-vennootschappen, waaronder Candover Partners Limited als Manager van het Candover 2005 Fund.