Ingezonden persbericht


Exact wil Longview overnemen

Strategische Overname van Toonaangevende Corporate Performance Management (CPM) Software Onderneming zal Exact's Portfolio Verrijken met Oplossingen Voorbij de Traditionele ERP

Delft, Nederland en Toronto, Canada -- 17 september 2007 -- Exact Software, één van 's werelds toonaangevende producenten van zakelijke software oplossingen en Longview Solutions, een vooraanstaande producent van Corporate Performance Management (CPM) software oplossingen, maakten vandaag gezamenlijk bekend dat zij een overeenkomst hebben getekend tot overname van Longview door Exact.

Deze strategische acquisitie zal Exact's 'business empowerment'software portfolio versterken door toevoeging van Longview's krachtige CPM platform en zal haar expansie naar de bovenkant van de MKB markt versnellen. Longview zal op haar beurt profiteren van Exact's financiële kracht en geografische spreiding bij voortzetting van het leveren van 'best-in-class' CPM software en diensten aan de zakelijke markt en verder kunnen uitbreiden naar het MKB segment.

De voorgenomen overname beoogt een kooprijs in contacten van ongeveer USD 51.5 miljoen zonder overname van bankschulden en liquiditeiten, hetgeen neerkomt op een omzetfactor van 1,8. Verwacht wordt dat de overname van meet af aan de contante winst per aandeel van Exact zal bijdragen, maar als gevolg van de transactiedatum een beperkte invloed zal hebben op het nettoresultaat over 2007. Afhankelijk van de gebruikelijke voorwaarden wordt naar verwachting de transactie op of vóór 15 november 2007 afgerond.

Deze overname past strategisch uitstekend. Longview zal onze portfolio van oplossingen verbreden voorbij de traditionele ERP en de complementaire markt focus vergemakkelijkt onze expansie naar de bovenkant van de MKB markt,' zei Raj Patel, CEO van Exact. 'Wij zijn erg enthousiast over en voelen ons zeer verbonden met Longview's beproefde technologie, de kwaliteit en kennis van haar werknemers en haar uitgebreide en vooraanstaande klantenportefeuille. Het stelt onze klanten in het MKB segment van de markt tevens in staat om te profiteren van de ervaring en expertise van Longview met betrekking tot performance management. Dit is voor Exact een mijlpaal wat betreft het uitvoeren van onze strategie om een toonaangevende business empowerment software onderneming te worden.'

'We kijken ernaar uit om deel uit te gaan maken van de Exact familie. De twee ondernemingen en onze respectievelijke product portfolio's vullen elkaar erg goed aan,' zei Mark E. Burton, President en CEO van Longview. 'Longview wordt al lang erkend als leider in corporate performance management qua visie en technologie. Deze overname zal ons in staat stellen om Longview's technologische route te vervolgen en de uitvoering van onze verkoop- en marketingstrategie te versnellen. Bovendien zijn we van mening dat een aanzienlijk aantal van onze klanten van het Exact e-Synergy platform kan profiteren.'

/ / / / /

Perstoelichting

Vanmorgen om 8.15 uur geeft Rajesh Patel, CEO Exact Software een telefonische toelichting op dit voornemen tot overname. U kunt inbellen via: + 31 45 631 6900.

Webcast Details

Vandaag, 17 september 2007 om 08:00 h EDT en 14.00 h CET zal Exact de details van de beoogde overname toelichten. De webcast is beschikbaar via www.exactsoftware.com.

Over Longview Solutions

Longview Solutions voorziet toonaangevende ondernemingen, zoals Boeing, Cisco, Time Warner en GE Healthcare van Corporate Performance Management software, die zij gebruiken om hun prestaties te verbeteren qua snelheid, zichtbaarheid en financiële integriteit. Sinds 1994 gebruiken veel van 's werelds meest vooraanstaande ondernemingen haar technologie om de uiteenlopende behoeften van hun complexe financiële organisaties te ondersteunen.

Het Longview Performance Management Platform is zeer toegankelijk en biedt één financiële opslagplaats van waaruit processen wat betreft Consolidatie, Management Reporting, Financiële Planning, Modeling, Analyse, Budgetteren, Forecasting, Strategic Tax en aanverwant leren, Compliance en Knowledge Management snel en nauwgezet binnen de gehele onderneming kunnen worden uitgevoerd. Longview Solutions focust op financiën en expertise die uiteenlopende industrie sectoren bestrijken, waaronder energie, natuurlijke hulpbronnen, media en entertainment, financiële dienstverlening, gezondheidszorg, hoger onderwijs, productie, farmacie en retail.

Verscheidene industrie analisten erkennen de onderneming voor het daadwerkelijk bieden van een platform op het gebied van Corporate Performance Management oplossingen. Verder maakt zij deel uit van het 'Visionaries' kwadrant van Gartner's 'CPM Magic Quadrant'.

Longview is een besloten vennootschap met Toronto, Canada, als hoofdkwartier en heeft verder kantoren in Philadelphia, Chicago (USA) en Londen (UK) met in totaal 170 werknemers. In het boekjaar 2007 (1 juli -- 30 juni, 2007) noteerde Longview een totale omzet van USD 29 miljoen en een EBITDA van 22,5%.

Voor meer informatie zie: www.longview.com.

Over Exact Software

Exact Software werd in 1984 opgericht en is een internationaal vooraanstaande producent van zakelijke software oplossingen. Naast traditionele, geïntegreerde oplossingen voor Enterprise Resource Planning (ERP) ontwikkelt zij daaraan gerelateerde oplossingen, zoals Human Resource Management (HRM), Customer Relationship Management (CRM), Project Management en Elektronische Workflow.

Exact heeft zijn hoofdkantoor in Delft en vestigingen in Europa, het Midden-Oosten, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, Azië, Australië en Afrika. Met ongeveer 2600 medewerkers, vestigingen in ruim 40 landen en oplossingen die beschikbaar zijn in 40 talen bedient Exact momenteel klanten in meer dan 125 landen.

In 2006 bedroeg de omzet ¤ 242,1 miljoen. Sinds juni 1999 is Exact Holding N.V. genoteerd aan de Eurolist bij Euronext Amsterdam.

Voor 2007 heeft Exact de verwachting uitgesproken om een organische groei van licentie-omzet te realiseren van 6 - 8% en een EBIT-marge van tenminste 20%, exclusief overnames. Exact verwacht eind 2007, afhankelijk van het vinden van de juiste overnamekandidaten, een omzet van ¤ 300 miljoen op jaarbasis en een EBIT-marge van tenminste 20%. Deze overnames zullen in overeenstemming moeten zijn met de door haar vastgestelde strategie op het gebied van fusies en overnames en zullen worden gefinancierd met gebruikmaking van de huidige beschikbare kaspositie en, indien nodig, financiering met vreemd vermogen. Overnames kunnen aanvankelijk een beperkt negatief effect hebben op de EBIT-marge als gevolg van de verplichte afschrijving van de overgenomen klantenbasis onder IFRS.

Voor meer informatie zie: www.exactsoftware.com.

Bepaalde mededelingen in dit document betreffen informatie met betrekking tot de toekomst. Vanzelfsprekend brengt zulke informatie risico en onzekerheid met zich mee, omdat het toekomstige ontwikkelingen betreft en afhankelijk is van de dan geldende omstandigheden. De werkelijke resultaten kunnen hiervan aanzienlijk afwijken.

Dit persbericht is een vertaling van het Engelstalige persbericht. Bij verschillen in interpretatie is het Engelstalige persbericht leidend.



Ingezonden persbericht