Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Tasjes roof; politie zoekt getuige

Winterswijk, 17-09-2007 o Op zaterdagochtend 15 september omstreeks 10.00 uur is een 61-jarige vrouw uit Ahaus (Duitsland) beroofd van haar tas op de Meddosestraat in Doetinchem. De vrouw raakte lichtgewond De politie is op zoek naar een getuige die de dader mogelijk van dichtbij heeft gezien.

De vrouw liep op de Meddosestraat toen zij van achteren eerst een klap op haar schouder kreeg en vervolgens een stomp waardoor zij kwam te vallen. Op dat moment werd zij van haar tas beroofd. In de tas zat ondermeer geld en een paspoort. De vrouw liep blauwe plekken en schaafwonden op.

De dader vluchtte op de fiets in de richting van de rotonde met de Groenloseweg (bekend als de Peperbus). Hier zou een man met twee kinderen en een kinderwagen de dader tegemoet zijn gekomen en hem mogelijk goed hebben gezien. Deze getuige is richting de markt gelopen. De politie verzoekt hem contact op te nemen met het team via telefoonnummer 0900 8844.

De verdachte had een pet op, droeg groen/bruine kleding en had zijn gezicht bedekt, mogelijk met een sjaal. Ook andere mensen die iets gezien hebben, worden verzocht de politie te bellen via bovenstaand nummer.