Politie Friesland

Politieberichten van maandag 17 september

Fryslân, 17-09-2007 o Politieberichten van zondag 16 september 11.00 uur tot en met maandag 17 september 07.00 uur.

Rottevalle: aanhouding verdachte
De politie heeft zondagochtend vroeg een 17-jarige inwoner van Drachten aangehouden in de Buorren. De man was betrokken bij een vechtpartij, waarbij een 17-jarige inwoner van Boelenslaan gewond raakte. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten overgebracht met verwondingen aan hoofd en lichaam. Het feest in het dorpshuis was afgelopen en de jeugd moest vrijwel meteen de straat op. Hierdoor ontstond een vechtpartij tussen ongeveer 15 personen, met bovenstaand resultaat. De inwoner van Boelenslaan heeft aangifte gedaan.

Vrouwenparochie: vernieling autos
De politie onderzoekt de vernieling van een aantal autos bij een bedrijf aan de Vrouwbuurstermolen. Een auto was volledig de sloot ingeduwd, een andere auto was half van het talud afgeduwd. De politie heeft een buurtonderzoek gedaan. Aangifte is gedaan door een 41-jarige inwoner van Vrouwenparochie. De politie heeft de zaak verder in onderzoek, onder andere naar de reden van de vernielingen.

Balk: diverse vernielingen
De politie onderzoekt diverse vernielingen die zijn zondagochtend zijn gepleegd. Zo was een vaas met bloemen op de Mieden van het ene naar het andere erf gesleept, op de Heechkamp werd een zeehondenkop op straat gevonden, op de Wurdze was een tuinslang op straat gelegd, op de Weind lag een stenen gans op straat. De goederen zijn naar het bureau gebracht, omdat de politie niet onmiddellijk kon zien welk voorwerp bij welke eigenaar hoorde.

Bakkeveen: televisie gestolen
De politie onderzoekt de diefstal van een televisie uit een caravan aan de Duerswaldmer Wei. Men kwam binnen door een raam open te wrikken. De technische recherche zal een onderzoek instellen. Aangifte is gedaan door een 51-jarige inwoner van Donkerbroek. De inbraak is gepleegd tussen 2 september en 16 september.

Leeuwarden: vijf autos bekrast
De politie onderzoekt de vernieling van een aantal autos in de Hobbemastraat. Op vijf autos werden krassen op de motorkap geconstateerd. De vernielingen zijn vermoedelijk gepleegd in de nacht van zaterdag op zondag. Door twee eigenaren, 46 en 63, wonend in Leeuwarden, is reeds aangifte gedaan.

Sneek: inbraak woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Gele Lis. Men kwam binnen door de flipper-methode. Gestolen werden dvds, een playstation, zonnebrillen en een horloge. De inbraak is gepleegd tussen zaterdagavond en zondagochtend. Aangifte is gedaan door een 20-jarige inwoner van Sneek.

Leeuwarden: rijbewijs ingevorderd
De politie heeft zondagmiddag op de Bleeklaan van een 39-automobilist uit Leeuwarden het rijbewijs ingevorderd. De man had met zijn auto diverse autos geraakt o.a. in de Insulindestraat en drie in de Tsjerk Hiddesstraat. Op het bureau weigerde de man een bloedproef. Hierop is het rijbewijs van de man ingevorderd. In verband met recidive is ook de auto van de man in beslag genomen.

Harlingen: aanhouding verdachte
De politie heeft zondagmiddag een 55-jarige inwoner van Harlingen in zijn woning aangehouden. De man had even eerder een aanrijding met zijn motor veroorzaakt op de Zuiderhaven. Hier was hij tegen een aldaar geparkeerd staande auto aangereden. Via het kenteken kon de bestuurder worden achterhaald. De man kreeg een proces-verbaal voor het verlaten van de plaats van het ongeval, gevaarlijk rijgedrag en het rijden op een motor zonder rijbewijs.

Driesum: rijbewijs ingevorderd
De politie heeft zondagavond het rijbewijs ingevorderd van een 24-jarige automobilist uit Driesum. De man werd gecontroleerd op de Van Sytzamaweg. Hij blies op het bureau 790 ug/l, goed voor een rijverbod van 11 uur. Ook het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Oosterwolde: poging inbraak
De politie onderzoekt een poging tot inbraak in een bedrijf aan de Veengang. Na het afgaan van het alarm was de politie zeer snel ter plaatse. Ook werd een politiehond ingezet. Men was binnengekomen via het forceren van een raam. In het bedrijf werd niemand aangetroffen, waarschijnlijk is niets gestolen. Aangifte is gedaan door een 30-jarige inwoner van Oosterwolde.

Gorredijk: inbraak sportcomplex
De politie onderzoekt een inbraak in de kantine van een sportcomplex aan de Mientewei. Men kwam maandagochtend binnen door een deur te forceren. Gestolen zijn de inhoud van de kassa, evenals het geld van de snoepautomaat. De technische recherche zal een onderzoek instellen. Aangifte is gedaan door een 34-jarige inwoner van Gorredijk.