Ingezonden persbericht


IT-kosten Morres Wonen jaarlijks 60 procent lager met Micro Focus

Modernisering bedrijfssystemen resulteert in EUR300.000 lagere operationele kosten

HOOFDDORP, 17 september 2007 - Micro Focus, leverancier van applicatiebeheer- en moderniseringoplossingen, heeft een overeenkomst gesloten met de vooraanstaande meubelretailer Morres Wonen. Door de kernapplicaties met Micro Focus te moderniseren, verlaagt Morres Wonen zijn operationele kosten jaarlijks met 60 procent. De producten van Micro Focus hebben gezorgd voor een succesvolle re-hosting van alle bedrijfssystemen van een VSE- mainframe naar een nieuwe Unisys ES7000 Server die draait op Windows Server. Dit heeft geresulteerd in een reductie van de IT-kosten van EUR300.000.

De keuze voor Micro Focus resulteert niet alleen in lagere kosten voor Morres. Het zorgt er tevens voor dat hun bedrijfskritische systemen geschikt zijn voor de nieuwste technologie en gebruik kunnen maken van voordelig geprijsde hard- en software. Zo kan Morres zijn concurrentiepositie versterken en snel reageren op veranderende eisen en wensen van de klant.

Naast de significante kostenbesparing gaan de batchprocessen van Morres Wonen nu drie keer zo snel, is de e-commerce-gebruikersinterface gemoderniseerd en is er gestart met een webservice-initiatief.

"Micro Focus was het enige bedrijf dat ons de mogelijkheid bood om al onze bestaande COBOL-, CICS- en VSE JCL-systemen te hergebruiken, terwijl we nieuwe techniek in gebruik konden nemen", zegt Reggie van Kerkhoven, ICT Manager van Morres Wonen. "We hebben onze jaarlijkse kosten met EUR300.000 kunnen terugdringen en tegelijkertijd de prestaties van onze applicaties verbeterd. Bovendien biedt onze website nieuwe mogelijkheden en hebben we een architectuur geïmplementeerd om onze webservice-strategie te ondersteunen. Ik denk dat we gerust kunnen zeggen dat de methode van hergebruik een groot succes is."

ICT-dienstverlener Getronics was als partner betrokken bij dit traject. De samenwerking was zo succesvol dat Getronics er een award voor kreeg. Erik van Enk, Global Solution Director Application Services & Projects bij Getronics: "Het was één van de eerste replatforming-projecten die we uitvoerden in Nederland. Het proces liep zo goed dat het voor een groot deel heeft bijgedragen aan het winnen van de Microsoft 2007 'Application Infrastructure Development Partner of the Year' Award. Als resultaat zijn we gevraagd voor meer van deze projecten en kunnen we ons als specialist op dit gebied positioneren."

"Het is ons een genoegen Morres Wonen te ondersteunen bij de modernisering van hun IT-systemen", zegt Reza Warnink, General Manager van Micro Focus Benelux. "Het is een uitstekend voorbeeld hoe modernisering is te realiseren en tegelijkertijd lagere kosten, betere prestaties en meer flexibiliteit mogelijk zijn. En dit allemaal met weinig risico."

###

Over Morres Wonen
Morres Wonen is een van de grootste woonwinkels in Nederland. De keten verkoopt meubels voor woonkamers, slaapkamers en (thuis)kantoren. Morres Wonen heeft drie winkels in Nederland en bezorgt in de hele Benelux.

Over Micro Focus
Micro Focus, lid van de FTSE 250, levert innovatieve software die er voor zorgt dat bedrijven de waarde van hun bedrijfsapplicaties kunnen vergroten. Micro Focus Enterprise Application-software voor modernisering en beheer zorgt ervoor dat de applicaties van klanten snel zijn aan te passen aan marktveranderingen, moderne architecturen met lagere kosten ondersteunen en minder risico.