Ingezonden persbericht

SmartLine lanceert DeviceLock met geïntegreerde codering DeviceLock 6.2 beschermt netwerkcomputers tegen aanvallen van binnenuit

San Francisco, 17 september 2007 - SmartLine Inc., wereldwijd toonaangevend ontwikkelaar van softwareoplossingen voor netwerkbeheer, lanceert vandaag DeviceLock versie 6.2. In combinatie met externe coderingsproducten zorgt deze software ervoor dat alleen gecodeerde gegevens naar removable storage apparaten, zoals USB-sticks, kunnen worden gekopieerd. Hierdoor wordt voorkomen dat gevoelige bedrijfsgegevens moedwillig of door nalatigheid naar buiten lekken.

DeviceLock 6.2 maakt het tevens mogelijk centraal te controleren welke gegevenstypen eindgebruikers kunnen synchroniseren tussen Windows Mobile-apparaten en bedrijfscomputers. Bovendien beschermt de nieuwe versie tegen PS/2-keyloggers en bevat het diverse beheerverbeteringen. Keyloggers zijn systemen die toetsaanslagen registreren, waardoor hackers gevoelige informatie zoals wachtwoorden kunnen achterhalen.

Verschillende beheerinstellingen
Het ongecontroleerd gebruik van verwijderbare opslagapparaten is vandaag de dag een van de grootste risico's voor bedrijven. Om gegevenslekken via deze opslagsystemen effectief tegen te gaan, moeten de beveiligingsproducten van verschillende leveranciers - zoals codering en apparaattoegangscontrole - volledig op elkaar inspelen.

DeviceLock 6.2 maakt het mogelijk het coderingsbeleid centraal te definiëren. Ook beheert het op afstand welke regels medewerkers moeten volgen om bedrijfsgegevens op verwijderbare apparaten op te slaan. Bepaalde medewerkers of groepen kunnen bijvoorbeeld toestemming krijgen om alleen gegevens van en naar USB-flashstations te halen die met PGP-software zijn gecodeerd. Andere gebruikers mogen bijvoorbeeld alleen gegevens lezen en niet schrijven, zelfs niet als de gegevens gecodeerd zijn.

Crypto-intelligente oplossing
DeviceLock 6.2 is een doorontwikkeld product dat naadloos integreert met cryptografische producten van andere toonaangevende leveranciers. "Wij haasten ons niet naar de markt met een 'eigen' coderingssnufje," zegt Ashot Oganesyan, oprichter en directeur van SmartLine. "Alleen zo kunnen wij onze klanten een effectieve crypto-intelligente apparaatbeheer oplossing bieden. Een oplossing die de investeringen van klanten in coderingsplatformen beschermt en tegelijkertijd de kwaliteit en betrouwbaarheid bewaart van cryptografische gegevensbescherming geleverd door derden. De crypto-intelligente benadering vormt een mijlpaal in de ontwikkeling van onze productstrategie, die nu de hoogste prioriteit geeft aan de functionele integratie van DeviceLock met producten van partnerleveranciers."

Granulaire toegangscontrole
Een andere veelgevraagde veiligheidsfunctie die in DeviceLock 6.2 is opgenomen, is granulaire toegangscontrole, auditing en shadowing van Windows Mobile-apparaatcommunicatie met pc's via Microsoft ActiveSync-protocol. Dit betreft alle lokale poorten en verbindingsinterfaces, inclusief USB, COM, IrDA, Bluetooth en Wi-Fi. Hierdoor kunnen beveiligingsbeheerders centraal en op een erg flexibele manier definiëren welke gegevenstypen specifieke eindgebruikers kunnen uitwisselen of synchroniseren tussen bedrijfscomputers en hun persoonlijke Windows Mobile-apparaten. Daarnaast kunnen de beheerders auditing en shadowing uitvoeren op bestanden en andere gegevens die van de pc's naar mobiele apparaten zijn gekopieerd.

Extra functionaliteiten
Andere opvallende features zijn:


- Preventie PS/2 keylogger. DeviceLock 6.2 vertroebelt de invoer van PS/2-toetsenborden, waardoor keyloggers worden gedwongen een grote hoeveelheid nutteloze ruisgegevens vast te leggen. De echte toetsaanslagen blijven zo verborgen.


- Gelijkgeschakelde GUI (Graphical User Interface). Gebruikersvriendelijke interface in alle DeviceLock-beheerconsoleopties, inclusief DeviceLock Group Policy Manager, DeviceLock Enterprise Manager en DeviceLock Management Console.


- White list. USB-apparaten op de white list, die toegangscontroleregels hebben op niveau van zowel interface (poort) en type, kunnen toestemming krijgen controle op typeniveau te omzeilen.


- Stream compression. Door stream compression voor controlelogboeken en schaduwgegevens die van met DeviceLock beschermde computers naar DeviceLock Enterprise Server worden verzonden, wordt de grootte van gegevensoverdrachten verkleind en de netwerkbelasting verlaagd.

Centraal beheerplatform
DeviceLock heeft een centraal beheerplatform dat volledig integreert met Microsoft Active Directory. Daardoor kunnen beveiligingsbeheerders de gebruikerstoegang tot alle typen apparaten en lokale poorten op hun pc's nauwgezet beheren, online bewaken, schaduwkopieën maken, in logboeken vastleggen en analyseren. Ook kunnen beheerders hiermee automatisch de werking van alle hardware-keyloggers blokkeren. DeviceLock biedt proactieve bescherming tegen gegevenslekken en infiltratie van bedrijfsnetwerken door malware via de lokale poorten van gedistribueerde computers. Hierdoor wordt het bedrijfsrisico als gevolg van kwaadwillige handelingen van insiders, fouten of nalatigheid significant gereduceerd.

DeviceLock 6.2 is beschikbaar via de wereldwijde distributiekanalen van SmartLine. Alle DeviceLock-gebruikers met een lopende onderhoudsperiode kunnen gratis upgraden naar DeviceLock versie 6.2.

Meer over SmartLine
Sinds haar oprichting in 1996 levert SmartLine Inc. DeviceLock® endpoint beveiligingssoftware aan organisaties die Microsoft-technologie gebruiken. Het bedrijf bedient momenteel 2000 bedrijven, waaronder diverse financiële instellingen, telecommunicatiebedrijven, staats- en federale overheidsinstanties, geheime militaire netwerken en onderwijsinstellingen. SmartLine Inc. heeft kantoren in de VS, GB, Duitsland, Italië en Rusland. Bezoek SmartLine op www.protect-me.com voor meer informatie.

Testmogelijkheid
Op aanvraag bij Sterk Werk Communicatie kunt u een testlicentie krijgen om een volledige versie van DeviceLock 6.2 te testen.

Meer informatie:
Sterk Werk Communicatie
Sietse Pots
sietse.pots@sterkwerk.nl Tel: (010) 456 78 49

DeviceLock en het SmartLine-logo zijn gedeponeerde merken van SmartLine, Inc. COPYRIGHT ©2007 SmartLine, Inc. Alle rechten voorbehouden. Enige andere merken zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars.