Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Persoonlijke harde schijf om makkelijk mee te nemen

Nieuwe lichtgewicht Memorex Ultra TravelDrive is stijlvol en biedt capaciteit tot 160 GB

Schiphol-Rijk, 17 september 2007- Naar verwachting zal binnen enkele jaren het gemiddelde huishouden in Nederland 6,5 terabyte aan gegevens opslaan (CD, DVD, HD-DVD, muziek, foto, video). Omdat er steeds meer gegevens worden opgeslagen, neemt de vraag van consumenten naar betrouwbare opslagmedia toe. Memorex speelt hier op in door de Ultra TravelDrive toe te voegen aan haar assortiment van draagbare opslagmedia. Een hip en stijlvol apparaatje dat, afhankelijk van de capaciteit en het bestandsformaat, 40.000 muzieknummers of 80.000 digitale foto´s op kan slaan.

Kleurige dekplaatjes
De Ultra TravelDrive is robuust vormgegeven en biedt verwisselbare dekplaatjes, in stijlvolle, op de natuur geïnspireerde kleuren: WoestijnOranje en SneeuwWit voor de 80 GB, OceaanBlauw en DiepZwart voor de 120 GB en GrasGroen en SneeuwWit voor de 160 GB uitvoering.

Klein en licht om data stijlvol op te slaan en mee te nemen De ergonomische vormgeving en het robuuste rubberen oppervlak, maken de nieuwe Ultra TravelDrive makkelijk om mee te nemen: hij past in de handpalm en weegt minder dan twee ons. Het zwarte rubberen grip zorgt ervoor dat de drive niet uit je handen glipt of uit je tas glijdt. De Ultra TravelDrive meet 13x9x2 cm.

De 2,5 inch Ultra TravelDrive draagbare harde schijven, kopiëren en presenteren ieder bestand, of het nu data, foto's, muziek of video's zijn. De usb-aansluiting garandeert gebruik met iedere laptop, pc en Mac en zorgt tevens voor de stroomvoorziening (een extra adapter is niet nodig). Usb 1.1 en 2.0 worden ondersteund.

Indien de Ultra TravelDrive op de USB-poort van een computer wordt aangesloten, verschijnt er een blauw ´LED´- licht, dat flikkert tijdens dataoverdracht. Hierdoor weet je altijd of de drive in gebruik is. Bovendien geeft een klein ´LED´-lichtje aan of er gegevens op USB 1.1 of USB 2.0 snelheid worden overgedragen. De Ultra TravelDrive wordt geleverd met backup- en synchronisatie-software in vijf verschillende talen een USB-datakabel en een USB- stroomkabel (voor optioneel gebruik) plus drie sets dekplaatjes in verschillende kleuren. PublieksWerk / Memorex

Prijs en beschikbaarheid
De Memorex Ultra TravelDrive draagbare harde schijf is in Nederland verkrijgbaar vanaf september, in een capaciteit van 80GB, 120GB en 160GB. De adviesverkoopprijs is 79,95 voor 80 GB, 99,95 voor 120 GB en voor 129.95 voor 160 GB.

Is it live or is it Memorex? Memorex en jazz-zangeres Ella Fitzgerald bezorgden elkaar in 1972 wereldroem met de vraag 'Is het live, of is het Memorex?' toen Ella een wijnglas stuk zong. Memorex heeft in de Verenigde Staten sindsdien nooit aan bekendheid ingeboet. Sinds mei 2006 is Memorex een van de merken van Imation Corp. (NYSE:IMN), vooraanstaand leverancier van verwisselbare opslagmedia. Sindsdien maakt Memorex opnieuw entree op de Europese markten. Memorex is groot in cd- en dvd-media, optische stations en USB-flashstations. Meer informatie over Memorex is te vinden op www.memorexlive.com. Meer informatie over Imation is te vinden op www.imation.nl.

Meer informatie:
PublieksWerk B.V.
Mirja van Baggem
t: (020) 486 21 39
e: imation@publiekswerk.nl
PublieksWerk / Memorex 2/2


---- --