Time : 19:24:20
Date : 16 September 2007
Sender Name: Belga


3 winnaars van een wedstrijd zien hun hoofdprijs (een nieuwe wagen) uit de lucht vallen


- 3 winnaars winnen een gloednieuwe wagen dankzij de wedstrijd "ik wil een i30.be".

- Nieuwe wagen wordt per helikopter geleverd op 3 verschillende locaties.

- Verregaande veiligheidsmaatregelen en spectaculaire beelden bij het afleveren van de wagens.

Om de lancering van een nieuw model kracht bij te zetten, heeft de invoerder van het Zuid- Koreaanse automerk Hyundai tijdens de afgelopen zomermaanden een originele wedstrijd in het leven geroepen.

De hoofdprijs was een nieuwe wagen die op een door de deelnemer gekozen locatie per helikopter zou worden afgeleverd...

Het principe van de wedstrijd was eenvoudig. Via de website www.ikwileeni30, kon men zich opgeven als kandidaat. Men moest een profiel aanmaken, een grote bache aanvragen (met een Hyundai-logo annex H-landingsteken voor de helikopter) en een foto op de site plaatsen van die bache op een zelf gekozen landingsplaats. En dan moest men via alle mogelijke kanalen vrienden en kennissen mobiliseren om voor hun landingsplaats te stemmen. De 3 kandidaten met de meeste stemmen hebben een Hyundai i30 gewonnen.

Meer dan 4.000 baches werden naar potentiële winnaars verstuurd, en
600 deelnemers hebben actief deelgenomen in de hoop zoveel mogelijk stemmen te halen en de wagen in de wacht te slepen. Sommige deelnemers hebben daarvoor kosten noch moeite gespaard. Velen haalden de plaatselijke en zelfs nationale pers, in de hoop zo mensen te overtuigen voor hun locatie te stemmen.

Met deze wedstrijd eeft Hyundai vooral een ruim publiek willen aanspreken. Het nieuwe model dat het merk wilde promoten, de Hyundai i30, hoort dan ook thuis in het meest populaire C-segment (waar ook de VW Golf thuishoort). De i30 wordt daarom aangeboden in verschillende versies en motorisaties waaronder 3 dieselvarianten. Uniek aan de i30 is het standaard ESP systeem op alle versies. ESP staat voor Electronic Stability Program, een soort elektronische bewaarengel die de wagen in noodsituaties en zonder tussenkomst van de bestuurder, uit een mogelijke slip haalt. De Hyundai i30 is de enige wagen uit zijn klasse, die dit systeem standaard aanbiedt !

Een winnaar kiest het strand van Oostende als landingsplaats

Voor de 19-jarige Nick Decorte uit Oostende was het strand van Oostende een ideale landingsplaats voor zijn nieuwe wagen. Nick is een student electronica, die een nieuwe wagen goed kan gebruiken. Hij kon op veel stemmen rekenen omwille van de leuke locatie, maar wellicht heeft zijn uitgebreide kennissenkring hem ook een handje geholpen. Om de wagen af te leveren aan het Sportstrand, moest de speciale Puma helikopter van over de Noordzee naar het strand vliegen. Dat leverde spectaculaire beelden op ! De blauwe i30 werd rond 9u30 netjes op het strand van Oostende gedeponeerd.

Een winnaar kiest voor de grote markt van Doornik

De 25-jarige Johan Lepers uit Doornik heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij de wagen niet zou houden. Dat de opbrengst ervan voor het goede doel zou dienen, heeft hem wellicht ook een pak stemmen opgeleverd. Johan beloofde zijn kiezers dat de totale opbrengst van de verkoop van de wagen, naar een irrigatieproject in Marokko zou gaan. De wagen afleveren op de grote markt van Doornik, bleek om veiligheidsredenen absoluut niet haalbaar. De rode i30 werd om 13u30 afgeleverd aan de rand van de stand.

Rolstoelpatiënt kiest voor de parking van zijn verzorgingstehuis

De 51-jarige rolstoelpatiënt Willy Janssen uit Opwijk, droomde ervan zijn nieuwe i30 op de parking van het verzorgingstehuis waar hij verblijft, geleverd te zien worden. Omwille van een lichamelijk probleem is Willy aan een rolstol gekluisterd, en omwille van zijn dure verzorging was het niet evident om zijn 11 jaar oude wagen te vervangen. Willy is relatief laat in de wedstrijd gestapt, maar hij schakelde heel wat media in en wist daardoor gigantisch veel stemmen te ronselen. Hij eindigde als absolute eindwinnaar in dit spel met niet minder dan 3.609 achter zijn naam. Om 11u30 werd een witte i30 niet ver van het tehuis, op een voetbalplein, door de helikopter aan de grond gezet.

Speciale Puma-helikopter vanuit Zwitserland
Heel wat politie gemobiliseerd voor deze actie

Om de ruim 1,2 ton zware wagen (zonder het gewicht van het op maat gemaakt juk) af te leveren, moest een speciale helikopter uit Zwitserland worden gehaald. De Super Puma AS 332 C1 is de grootste civiele helikopter in Europa ! Hij is liefst 18,7 meter lang en heeft een centrale rotor met een diameter van 15,6 meter. Leeg weegt het toestel 4.350 kg en hij kan tot 4.500 kg liften. Zijn topsnelheid bedraagt 150 knopen (= 277 km/u).

Aan deze spectaculaire actie werden heel wat veiligheidsmaatregelen gekoppeld. Gezien de omvangrijke en zware lading onder de Super Puma, mocht het toestel niet over huizen of mensen vliegen. Daarom werden vluchtroutes minutieus uitgestippeld en kwam er heel wat politie aan te pas om wegen die moesten worden overvlogen, volledig af te sluiten tijdens de vlucht. Ook bij de landing werd een uitgebreide veiligheidszone afgebakend.

Voor meer informatie kan u terecht bij William Meerschaut op het nr
0475 26 16 09

Foto's en beeldmateriaal kan worden gedownload op de media website www.hyundai.presscorner.be

Foto als bijlage en op www.pressreleases.be

http://www.hyundai.presscorner.be

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR