CIS-Group introduceert COBRA


Bedrijven gaan conflicten met de Belastingdienst tegemoet, omdat zij jaren hebben verzuimd zakelijke emails te bewaren

WEERT, 20070917 -- CIS-Group, gevestigd in Weert, biedt ondernemingen de oplossing door een nieuwe innovatieve back-up en restoretechnologie genaamd COBRA. Deze technologie kent geen beperkingen in tijd; een organisatie geeft zelf aan hoelang zij data wil bewaren. De data, beveiligd met een encryptiesleutel, wordt bewaard in geclassificeerde en gecertificeerde Datacenters. Optimale veiligheid is gegarandeerd.

Bedrijven hebben een bewaarplicht tot zeven jaar terug. Transacties gaan steeds meer elektronisch, maar ondernemingen denken vaak nog in papier. De Belastingdienst vreest daarom komende jaren grote problemen bij controles. Zo bleek ook uit een artikel uit de Financiële Telegraaf van 13-09-2007.

Jurgen Warmerdam, fiscaal woordvoerder van brancheorganisatie MKB Nederland, onderkent dit probleem. "Ik zie kleinere ondernemers echt niet alle relevante mails bewaren. Het wordt wel belangrijk; de grootste straf is niet de boete, maar de omkering van de bewijslast. Als je als onderneming onderhandelingen per mail achteraf moet bewijzen, dan wordt dat een kostbaar gezoek. Als je nu pas begint, ben je sowieso al zeven jaar te laat".

Belangrijk aan COBRA is dat het ten alle tijden mogelijk is om de gehele mail terug te halen. Daarnaast is het back-up en restoreproces volledig geautomatiseerd. Uit diverse onafhankelijke onderzoeken is gebleken dat COBRA momenteel de beste resultaten biedt en tevens een goede prijs kwaliteit verhouding kent. COBRA combineert de allerhoogste presentaties met de interessantste commerciële aspecten en is met voorsprong uitgeroepen tot de beste koop.

CIS-Group biedt deze dienst in de vorm van een Managed Service. Dit betekent dat er geen investeringen in mensen, opleidingen en hardware nodig zijn.