Ingezonden persbericht


Nieuws op www.wijninfo.nl

Taste the New French Style!

PERSBERICHT

Rotterdam, 2 augustus 2007

Taste the New French Style!

Kom naar één van de cursusavonden en ontdek de kwaliteiten uit Sud de France

In de Languedoc-Roussillon, het grootste wijngebied van Frankrijk, is de afgelopen jaar veel gebeurd. Er is meer en meer aandacht voor kwaliteit, nieuwe merken en concepten. Daarnaast zijn er dynamische wijnboeren die vooral kijken naar wat het terroir onder hun voeten hen kan bieden en op zoek zijn naar eigenheid en identiteit. Kortom een regio met een nieuw elan, die zich op de exportmarkten voortaan onder de gezamenlijke vlag van 'Sud de France' profileert.

Taste the new French style

(Her)ontdek de wijnen uit Sud de France op één van de zes cursusavonden onder de bezielende leiding van wijnschrijfster Noële Ruitenberg. Met uitgebreide informatie over de wijnstreek en zowel AOC's als Vins de Pays d'Oc op de proeftafel. De cursusavonden zijn uitsluitend bestemd voor de vakhandel en de pers.

De cursusavonden vinden plaats in Van der Valk locaties op de volgende data: Maandag 17 september Restaurant Zwolle Zwolle Dinsdag 18 september Hotel Haarlem-Zuid Haarlem Woensdag 19 september Restaurant Plaswijck Rotterdam Maandag 24 september Hotel Sassenheim Sassenheim (Leiden) Woensdag 26 september Hotel Eindhoven Eindhoven

Meer aandacht voor de kwaliteiten uit Sud de France

Ongeveer de helft van alle Franse wijnen komt uit het zonnige zuiden. Het beeld van lekker en goedkoop behoort echter tot het verleden, want in de afgelopen twintig jaar heeft hier een ware revolutie plaats gevonden als het gaat om kwaliteit en innovatie.

Fruitige cépagewijnen, stevige eetwijnen, complexe terroirwijnen, maar ook soepele en toegankelijke wijnen die aansluiten bij de smaak van de consument van vandaag. Droog, zoet, wit, rosé, rood en bubbels. AOC's, Vins de Pays en Vins de Pays d'Oc. Van wijnen voor iedere dag tot zeer exclusieve terroir toppers. De Languedoc-Roussillon, oftewel Sud de France, biedt het allemaal.

Neem voor meer informatie en inschrijvingen contact op met TOT-PR, T: 010-2211311,

E: info@totpr.nl.