Technische Universiteit Delft

Zomeropdracht: Duurzame energie voor Oeganda
door SG

Studium Generale - In zijn bijdrage aan de diesviering van de TU Delft in januari 2007 pleit professor Van Der Hagen voor een duurzame energiemix en de grote beleidskeuzes die daarvoor gemaakt moeten worden. Hij stelt zich een innovatiepad voor dat ertoe moet leiden dat in 2040 'de economie' draait op duurzame energiebronnen en waterstof de belangrijkste energiedrager wordt. Of dit vurige betoog langzaam zijn weerslag krijgen in het Nederlandse beleid is de vraag, maar een heldere visie is in ieder geval daar.

17 september 2007 | 20:15 uur
plaats: Speakers, Burgwal 45 t/m 49, 2611 GG Delft

Echter - reflecterend op de speciale focus op Afrika in het TU Delftse lustrum - men kan niet zeggen dat een scherpe langetermijn visie bestaat voor veel Afrikaanse landen. In Oeganda bijvoorbeeld is er nijpend tekort aan energie en de focus ligt vooral op het zo snel morgelijk vergroten van de capaciteit van de energieopwekking. Langetermijn keuzes zijn daarbij van minder belang, als die al zouden worden meegewogen.

In de zomer heeft een team van 7 Msc studenten voor Studium Generale gewerkt aan een mogelijk Oegandees beleid. Zij doen verslag van hun bevindingen.

Toegang gratis en geen aanmelding nodig

Meer informatie?www.sg.tudelft.nl

Laatst gewijzigd: 29 augustus 2007