Ingezonden persbericht


UITNODIGING PERSPRESENTATIE

Geachte redactie,

Op 17 september zullen enkele belangrijke vertegenwoordigers van de World Gold Council in Nederland zijn. De World Gold Council vertegenwoordigt de grootste goudwinning bedrijven in de wereld, die gezamenlijk meer dan 50% van de totale goudproductie in handen hebben. Samen met LyxOR Finance (Société Générale), zal de World Gold Council hun Lyxor Gold Bullion Securities (GBS) aan de investeerders voorstellen.

GBS zijn een middel om in goud te investeren, waardoor het ook voor gewone investeerders mogelijk wordt om te profiteren van de voordelen van investeren in goud (behoud reële waarde, lage correlatie met andere activa en lange termijn inflatie hedging). De nadelen van het handelen in fysiek goud (beperkte toegang, hoge kosten en de levering van het product) zoals bijvoorbeeld bij het handelen in goudstaven en munten, worden hiermee effectief ongedaan gemaakt.

Op 17 september in de ochtend geven de vertegenwoordigers van de World Gold Council en Société Générale/LyxOR Finance een presentatie aan de pers in het kantoor van Euronext aan het Beursplein. De onderwerpen die aan de orde kunnen komen zijn:


- de goudmarkt in Nederland - 15% van de Gold Bullion Securities zijn in Nederlandse handen


- goud als een middel om de portfolio te diversifiëren in turbulente markten


- de voordelen voor de niet-professionele investeerder om in effecten te beleggen die door fysiek goud gedekt worden


- het succes van de LyxOR bullions in Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië en Duitsland en de verwachtingen voor Nederland.

Programma:

* 10.00 Koffie

* 10.30 Start - 3 korte presentaties

* 10.50 Vragen en antwoorden

Locatie: Euronext, Vondelzaal, Amsterdam

Uiteraard bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen of een interview met de vertegenwoordigers te hebben.

Graag horen wij van u of u erbij wilt zijn.

Met vriendelijke groet,

Namens World Gold Council en LyxOR Finance

Marijke van Hooren en Yurena Segredo Suárez
Tel: 023-750 32 10

Sprekers:
Nathalie Dempster - Investment Research Manager, World Gold Council Owen Rees - Head of European Marketing, Exchange Traded Gold Sjef Peters - Head of LyxOR Business Development - Benelux

Daarnaast zijn Francois de Lassus, Marketing & Investment Consultant van de World Gold Council, Theo Baeke, Marketing Consultant, Exchange Traded Gold en Laetitia Hintzy, Marketing Manager, Société Générale/LyxOR Finance aanwezig.