Ingezonden persbericht


Embargo tot 17 september 13.00 uur

Veertiende Gouden Mossel voor
Rotterdamse burgemeester Opstelten

ROTTERDAM - In veertien jaar tijd is de Gouden Mossel uitgegroeid tot een begrip. Een prijs waar het grote publiek waardering en zelfs landelijke media aandacht voor heeft. De Gouden Mossel is mede daarom verworden tot een wel heel speciale blijk van waardering. Een prijs waar de jury pas na veel tijd en zorg de juiste inwoner van de Maasstad voor selecteert. Met de nodige trots laten wij u daarom weten na weken van overleg en in het diepste geheim de veertiende Gouden Mossel te hebben toegekend aan de Rotterdamse burgervader Ivo Opstelten.

Opstelten is een typisch product van de Maasstad, niet lullen maar poetsen. Een man die zijn sporen in de Maasstad ruimschoots heeft verdiend en met name veel goeds voor de wielersport heeft gedaan. Mede dankzij het college van burgemeester en wethouders, onder aanvoering van Opstelten, werd de Rotterdamse Zesdaagse nieuw leven ingeblazen tot op een niveau dat niemand zich feitelijk kon voorstellen, waarom de ideale mix van sport en entertainment ooit uit sporttempel Ahoy' was verdwenen. Bovendien doen het gemeentebestuur en Opstelten er reeds drie jaar alles aan om de start van het grootste wielerevenement ter wereld, Tour de France, naar Rotterdam te halen.

Alleen dat gegeven was voor de jury van de Gouden Mossel reden genoeg om deze markante Rotterdammer te eren met een gepaste blijk van waardering. Op de lijst van geëerde inwoners van de Maasstad, is de naam Ivo Opstelten een nieuwe parel in de kroon. Het fraaie mosselkunstwerk zal op maandag 17 september om 13.00 uur in restaurant Kaat Mossel worden uitgereikt door 's lands grootste komiek, en voormalig Gouden Mossel-winnaar, André van Duyn. De voorzitter van het comité de Gouden Mossel-prijs, Paul Nouwen, fungeert als vanouds als spreekstalmeester,

Noot: Voor nadere informatie Joop Zijlaard: 010-404.86.00


---- --