Gemeente Valkenswaard


Informatieavond invulling terrein Amundsenhal

Op maandag 17 september aanstaande organiseert de gemeente Valkenswaard een informatieavond voor omwonenden over de nieuwe invulling van het gebied rondom de Amundsensporthal. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis aan De Hofnar 15.

Gebiedsvisie voor terrein rondom Amundsenhal
De sporthal aan de Amundsenstraat in Valkenswaard zal op termijn worden verplaatst naar Sportpark Den Dries. De exacte termijn van verplaatsing is nog niet bekend. Door het maken van een gebiedsvisie wil de gemeente bepalen welke ontwikkeling er mogelijk is als de sporthal is verplaatst.

Begin 2006 heeft een concept-gebiedsvisie ter inzage gelegen voor het terrein van de sporthal. Naar aanleiding van de reacties op de gebiedsvisie die ter inzage heeft gelegen, heeft de gemeente de afgelopen periode aanvullend onderzoek gedaan. Met de resultaten van deze onderzoeken zijn nieuwe varianten opgesteld voor de inrichting van het gebied. Deze varianten wil de gemeente met de direct omwonenden van de sporthal bespreken tijdens een informatieavond. Op deze avond zal de gemeente aangegeven welke variant haar voorkeur heeft en wordt de mening van de aanwezigen hierover gepeild.

Vervolgprocedure
Na de bijeenkomst worden de resultaten verwerkt in een definitieve versie van de gebiedsvisie, die het college vervolgens kan vaststellen. De vastgestelde visie zal dan ter inzage gelegd worden in de Informatiehoek in het gemeentehuis.

Na het vaststellen van de gebiedsvisie zal de gemeente de planologische procedure doorlopen die de nieuwbouw op het terrein mogelijk maakt. Tijdens die procedure krijgen belanghebbenden volop gelegenheid hun eventuele reactie of zienswijze kenbaar te maken.

Informatie
De omwonenden van de Amundsenhal en diverse
belanghebbenden/organisaties zijn per brief uitgenodigd voor de informatieavond.

Met vragen over het voorgaande kunt u terecht bij mevrouw M. van Dinter (040-2083676) of mevrouw C. Evers (040-2083678), beiden van het team Beleid en Strategie (ruimtelijke ordening) van de gemeente.