Gemeente Utrecht

Gezamenlijk initiatief van gemeente Utrecht, CWI en UWV

Opening Jongerenloket in Utrecht Noord

Jongeren uit Utrecht Noord kunnen vanaf deze zomer met al hun vragen over scholing, werk en uitkering terecht bij één loket. Het Jongerenloket Utrecht Noord ging op 3 juli al van start en wordt maandagmiddag 17 september feestelijk geopend door wethouder Marka Spit van Sociale en Economische Zaken. In het Jongerenloket werken gemeente Utrecht, CWI en UWV samen om jongeren zo goed en zo snel mogelijk verder te helpen. Het gaat om een pilot voor een jaar.

'Samen werken aan werk' is het motto van de samenwerking tussen de gemeente Utrecht, CWI en UWV. Vanuit het Jongerenloket werken deze partijen nauw samen met ROC en RMC om voor jongeren tot 27 jaar de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt te verbeteren. Wethouder Marka Spit: "Utrecht wil jongeren gelijke kansen bieden op een opleiding, stage of werk. Kortom: meer jongeren met een startkwalificatie en meer jongeren duurzaam aan het werk. Ik hoop dat veel jongeren hun kansen pakken en meedoen!".

Jongerendienstverlening op één plek
De dienstverlening rond onderwijs, werk en inkomen voor jongeren vond tot nu toe op verschillende plekken plaats en sloot niet altijd goed op elkaar aan. Daardoor was het voor jongeren soms lastig om snel de weg te vinden naar een baan of scholing. Bijvoorbeeld omdat er bijkomende problemen speelden zoals schulden of huisvesting waarbij ze ook hulp nodig hadden. Bij het Jongerenloket Utrecht Noord kunnen jongeren nu op een plek beter, gerichter en sneller geholpen worden.

Vaste contactpersoon
In het Jongerenloket werken klantmanagers van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, jongerenadviseurs van CWI en re-integratiecoaches van UWV nauw met elkaar samen. Jongeren hoeven geen afspraak te maken bij het Jongerenloket, ze worden direct geholpen. Iedere jongere krijgt een vaste contactpersoon waar hij/zij terecht kan met vragen over werk, opleiding, leren en werken, beroepskeuze of uitkering. Zo kan voor een jongere bijvoorbeeld een scholingstraject of een passend leerwerktraject geregeld worden.

Openingstijden
Het Jongerenloket bevindt zich in het gebouw CWI Utrecht Noord aan de Willem Dreeslaan 113. Het is van maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00 uur tot 15.00 uur. Vanaf 24 september veranderen de openingstijden: elke werkdag van 12.30 uur tot 16.00 uur en op dinsdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Noot voor de media
U bent van harte uitgenodigd de feestelijke opening van het Jongerenloket bij te wonen op 17 september, van 15.00 uur tot 17.00 uur aan de Willem Dreeslaan 113 in Utrecht. Wilt u uw komst doorgeven aan Simone Kok, afdeling Communicatie van de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling, tel. 030 - 286 8243.

Voor meer informatie of interviewverzoeken kunt u ook bellen met Annemieke Vermeulen, communicatieadviseur van wethouder Marka Spit, 030 - 286 1155/ 06 - 524 82 067.