Gemeente Delft

Start Week tegen Armoede in Delft

Wethouder Saskia Bolten geeft op maandag 17 september om 12.00 uur het startsein voor de Week tegen Armoede in Delft. Ze opent dan de fototentoonstelling 'Document Nederland: Schraal' van fotograaf Gerard van Kesteren. Tijdens de opening worden ook de eerste handtekeningen geplaatst onder het 'Pact tegen Armoede Delft', een intentieverklaring waarin de gemeente en diverse partners in de stad zich uitspreken om gezamenlijk de strijd aan te gaan met armoede en sociale uitsluiting in Delft.

'Document Nederland: Schraal' van fotograaf Gerard van Kesteren kwam tot stand in opdracht van de jaarlijkse foto-opdracht die het Rijksmuseum in samenwerking met het NRC Handelsblad verstrekt. Schraal brengt de armoede in Nederland in beeld: Gerard van Kesteren volgde en fotografeerde 10 families die van een absoluut minimum moeten zien rond te komen. Deze tentoonstelling is tot 1 oktober te zien bij DOK aan het Vesteplein.

Week tegen Armoede
De fototentoonstelling is onderdeel van de Week tegen Armoede. De gemeente vraagt tijdens deze week aandacht voor de (vaak verborgen) armoede die ook in Delft bestaat. Van maandag 17 tot en met zaterdag 22 september is er van alles te doen: budgetlessen, de documentaire 'de Cirkel van Armoede' in Lumen, een fietstocht tegen analfabetisme, open-huis bij re-integratiebedrijven, inloopspreekuren over financiële regelingen, een gratis Delftpas actie en nog veel meer.

Meer informatie over de Week tegen Armoede en het Pact tegen Armoede Delft is te vinden op www.gemeentedelft.info/armoede.

Noot voor de redactie (