Ingezonden persbericht


Persbericht 17 september 2007

Praktisch ideeënboekje over E-marketing in toerisme, cultuur en sport

Het merendeel van de bedrijven in de vrijetijdssector maakt gebruik van elektronische middelen om met klanten te communiceren. Belangrijke redenen hiervoor zijn ondermeer snelheid, interactiviteit en eenvoud van transacties. E-business biedt echter nog veel meer mogelijkheden en kan een geheel nieuwe dimensie geven aan marketing en crm.

'E-marketing in toerisme, cultuur en sport. Ideeën voor het MKB' Dat is de titel van het boekje dat ontwikkeld is door 'NHTV internationale hogeschool Breda'. Het schenkt praktisch inzicht in de mogelijkheden van e-marketing en bevat een scala aan ideeën voor MKB-ondernemers in toerisme, cultuur en sport. De vele praktijkvoorbeelden kunnen dienen als inspiratiebron voor de ondernemer. Daarnaast behandelt het boekje ondermeer een website-beoordelingsmodel, dat speciaal is afgestemd op de vrijetijdssector.

14 sectorrapporten
De sectorrapporten die voorafgingen aan de totstandkoming van het boekje, kunnen ingezien worden. Deze rapporten bevatten diverse grote onderzoeken naar gebruik van e-commerce in maar liefst 14 vrijetijdssectoren. Daarnaast zijn circa 200 diepte-interviews gehouden en is er gebruik gemaakt van het website-beoordelingsmodel om zo circa 800 bedrijven met elkaar te kunnen vergelijken. Vaak blijkt dat e-business een stuk slimmer en beter ingezet kan worden.

Meer informatie
'E-marketing in toerisme, cultuur en sport' is op 11 juli 2007 verschenen en kan bij NRIT Media worden besteld. Bezoek onze website www.nritmedia.nl voor meer informatie of klik op onderstaande banner om direct naar de informatiepagina te gaan. -------------------
Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

-----------------------
Samenstelling:
NHTV international hogeschool Breda
Pieter de Rooij (rooy.h@nhtv.nl)
en Carl Grefkens (grefkens.c@nhtv.nl)
Mgr. Hopmansstraat 1
4817 JT BREDA
076 530 22 03
www.nhtv.nl

Uitgever:
NRIT Media
Ton Vermeulen
Paardeweide 3
4824 EH BREDA
076 543 06 90
www.nritmedia.nl


---- --