Ingezonden persbericht


SAP certificeert F5-oplossingen voor Application Delivery en WAN-optimalisatie

Certificering onderstreept naadloze samenwerking tussen F5- en SAP-producten

Schiphol-Rijk, 17 september 2007 - Twee oplossingen van F5 Networks, Inc. (Nasdaq: FFIV), wereldwijd marktleider in Application Delivery Networking (ADN), hebben de SAP Certified Integration-certificering ontvangen. Het betreft de BIG-IP Local Traffic Manager (LTM) versie 9 met Webaccelerator en de FirePass SSL VPN Controller versie 6. SAP kent deze certificering toe aan producten die naadloos samenwerken met zijn oplossingen op basis van het SAP NetWeaver-platform en een enterprise Service-Oriented Architecture (enterprise SOA). Gebruikers kunnen met een enterprise SOA een zeer flexibele, open IT-architectuur opzetten voor de ontwikkeling van servicegebaseerde, schaalbare oplossingen. Bedrijven vertrouwen op F5-oplossingen voor de ongestoorde werking van bedrijfskritische applicaties, waaronder producten van SAP AG. De certificering onderstreept de inspanningen van F5 om zijn producten te laten samenwerken met die van SAP.

"F5 spant zich in om klanten keuzevrijheid te bieden voor de producten die ze in combinatie met SAP-oplossingen willen gebruiken", zegt Fred Noordam, Country Manager Nederland bij F5. "Het SAP-certificeringsproces is erg streng. Onze inspanningen hebben erin geresulteerd dat twee van onze oplossingen de SAP Certified Integration-status hebben gekregen. Hiermee benadrukken we het feit dat we onderscheidende Application Delivery Networking-oplossingen leveren."

SAP heeft onlangs nieuwe certificeringscenario's voor netwerkintegratie op het vlak van Application Delivery en WAN-optimalisatie toegevoegd aan zijn certificeringprogramma. Het bedrijf heeft dit gedaan naar aanleiding van de klantvraag. De certificeringtests zijn geïnitieerd door het SAP Integration and Certification Center (SAP ICC) en uitgevoerd door het SAP Co-Innovation Lab (COIL) in Palo Alto, Californië (Verenigde Staten). Het SAP ICC heeft bepaald dat BIG-IP LTM met WebAccelerator en de FirePass SSL VPN Controller van F5 Networks voldoen aan de certificeringcriteria op het gebied van veiligheid, prestatieniveaus, betrouwbaarheid en beschikbaarheid.

De SAP Certified Integration-status van BIG-IP TLM met WebAccelerator is toegekend voor de volgende categorieën: - Network Performance Optimization voor Enterprise SOA - Network Security voor enterprise SOA-gebaseerde oplossingen - Betrouwbare toegang en beschikbaarheid enterprise SOA

SAP kende de SAP Certified Integration-status van FirePass toe voor de volgende categorie: - Network Security voor enterprise SOA-gebaseerde oplossingen

De certificering van BIG-IP LTM met WebAccelerator en FirePass is een volgende fase in de lange samenwerking tussen SAP en F5. Zo is het Application Ready Network van F5 te gebruiken in combinatie met SAP-oplossingen. Beide bedrijven breiden hun samenwerking voortdurend uit.

Over F5 Networks
F5 Networks is marktleider in Application Delivery Networking. Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. Zo halen bedrijven het maximale uit gedane investeringen. Door intelligentie en beheerbaarheid toe te voegen aan het netwerk, optimaliseert F5 applicaties, waardoor deze sneller werken en minder capaciteit nodig hebben. De uitgebreide F5-architectuur integreert applicatieoptimalisatie met applicatie- en netwerkbescherming op een intelligente manier en biedt zo applicatiebetrouwbaarheid op één universeel platform. Meer dan 10.000 organisaties en serviceproviders vertrouwen op F5 voor het draaien van hun applicaties. Het hoofdkwartier van F5 is gevestigd in Seattle, Washington (VS). F5 Networks is in Nederland gevestigd te Schiphol-Rijk. Meer informatie: www.f5.com.



Ingezonden persbericht