Ingezonden persbericht


Persbericht
Den Haag, 17-09-2007

ISO9001 en KZD-3 voor autodemontagebedrijf Binckhorst

Den Haag - Het Haagse autodemontagebedrijf Binckhorst heeft op dinsdag 11 september zowel het ISO9001 als het KZD-3 certificaat gekregen. Daarmee is Binckhorst het eerste demontagebedrijf in de regio Den Haag met een ISO certificering. De uitreiking is feestelijk gevierd, in aanwezigheid van klanten, personeel en vertegenwoordigers van certificeringsinstantie KIWA.

"Wij zijn vanzelfsprekend trots op deze twee erkenningen", bevestigt directeur Rob Wierenga. "Het is de kroon op hard werken. Onze branche is nog altijd erg gevoelig voor een negatieve uitstraling. In Den Haag zijn wij het eerste bedrijf dat zijn ISO9001 certificaat haalt. Dat zegt twee dingen: Als Binckhorst zijn wij goed bezig, maar tegelijk: als branche zijn we er nog niet." De KZD driesterren-certificering is de hoogst haalbare. Het omvat eisen die op dit moment ondermeer door Achmea voor de groene polis worden gesteld. Het vertelt ook dat het gecertificeerde bedrijf zich richt op continue verbetering, milieuzorg, kwaliteit en klanttevredenheid. "We willen in alles tot in de puntjes professioneel bezig zijn, daarom was het van meet af aan duidelijk dat we aan het hoogste niveau willen voldoen", aldus Wierenga.

Ook de certificerende instelling Kiwa is blij met deze certificering in de Haagse regio. "Er zijn in Nederland nu 28 ISO gecertificeerde demontagebedrijven. In deze regio is dit de eerste. We hopen dat deze uitreiking inspirerend werkt voor collega-ondernemers in deze regio. Dat is goed voor de klanten, goed voor de samenleving en niet in de laatste plaats voor de ondernemers zelf", onderstreept woordvoerder Klapwijk van Kiwa.



Ingezonden persbericht