Gemeente Epe


Stand van zaken vervuiling De Koekoek in Vaassen

Eind april jl. is op het terrein van zwembad De Koekoek in Vaassen bodemvervuiling gevonden van met name koper en zink. Op dat moment was nog onduidelijk of de vervuiling ook buiten het terrein van het zwembad aanwezig was. Ondertussen heeft de gemeente bodemonderzoek laten doen in tuinen rondom De Koekoek. Zoals beloofd leest u hier meer over de resultaten van het onderzoek.

Resultaten bodemonderzoek
Uit verschillende bodemonderzoeken rondom De Koekkoek is gebleken dat enkele tuinen en een stuk plantsoen aan de Veldeksterweg sterk vervuild zijn. In alle andere tuinen en terreinen rondom De Koekoek is geen of zeer lichte vervuiling aangetroffen.

Vervolg
De gemeente heeft alle tuineigenaren (waar bodemonderzoek is gedaan) op de hoogte gebracht en iedereen weet dus wat de stand van zaken is in zijn/haar tuin. Met de eigenaren van grond waar wel vervuiling is gevonden, is de gemeente in gesprek over vervolgacties.

Het algemeen advies aan omwonenden van De Koekoek om voorlopig niet uit eigen tuin te eten, geldt niet meer omdat nu duidelijk is waar wel of geen vervuiling aanwezig is.

Meer informatie?
Wilt u meer weten, neem dan contact op met Hedwig Bisseling op telefoonnummer (0578) 67 87 87.