Ingezonden persbericht


Chinese telecomleverancier selecteert WLAN-oplossingen Colubris voor Hongkongse metro

Keuze gebaseerd op expertise in vervoerssector, robuustheid oplossingen en naleving branchestandaarden

Breda, 17 september 2007 - WLAN-specialist Colubris Networks is door PCCW IMS Limited (PCCW), het belangrijkste telecombedrijf van Hong Kong, geselecteerd als leverancier van WiFi-voorzieningen voor metroreizigers op alle stations in Hong Kong.

Iedere werkdag gebruiken meer dan tweeënhalf miljoen reizigers het metrosysteem van Hong Kong, de MTR. Het is hiermee één van de drukste netwerken voor openbaar vervoer ter wereld. Om reizigers te laten profiteren van een eenvoudige, ongestoorde en veilige internetverbinding heeft PCCW WiFi-hotspots geïnstalleerd op een aantal metrostations. Uiteindelijk zal PCCW honderden toegangspunten creëren. Eind dit jaar zullen er zestien actief zijn.

Na een grondige evaluatie koos PCCW voor de WLAN-technologie van Colubris. De onderdelen van de WiFi-oplossingen van Colubris integreren naadloos met de back-end-systemen van de serviceproviders. Hierdoor kan PCCW eenvoudig de infrastructuur gebruiken en daarmee snel zijn WiFi- en NETVIGATOR Everywhere-service uitrollen.

PCCW was onder de indruk van de configuratieopties en de schaalbaarheid van de infrastructuur van Colubris. Hiermee is het mogelijk om de dienstverlening uit te breiden naar andere MTR-locaties.

"Wij waren zeer te spreken over reeds behaalde successen van Colubris. Het bedrijf levert betrouwbare en veilige WLAN-producten met hoge prestatieniveaus voor de wereldwijde vervoersbranche. Dit maakt Columbris de ideale partner voor dit project", zegt Dr. Allen Wong, directeur productontwikkeling en -beheer van PCCW. "De nieuwe hotspots bieden inwoners en bezoekers van Hong Kong eenvoudig draadloos internet en verrijkt hun online ervaring op de stations door de hele stad." De producten van Colubris hebben een sterke, metalen buitenkant die nodig is om de apparatuur in treinen, bussen en vliegtuigen te installeren. Tevens zorgt de robuustheid ervoor dat de apparatuur in alle omstandigheden betrouwbaar is. De toegangspunten van Colubris zijn volledig gecertificeerd volgens de Europese standaarden van de vervoersbranche. Hieronder vallen IEC 61373 voor al het treinverkeer en UL 2043, de standaard voor brandveiligheid.

"Wereldwijd zien vervoersbedrijven dat WLAN het reizen veraangenaamd", zegt Harry Stevens, Sales Director van Colubris. " Wij zullen ook in de toekomst innovatieve, op maat gemaakte oplossingen bieden die aan alle eisen van de transportsector voldoen."

########

Over Colubris Networks
Colubris Networks ontwikkelt en levert intelligente WLAN-oplossingen voor de zakelijke markt en voor serviceproviders. Het geoptimaliseerde WLAN-switchingsysteem biedt ongeëvenaarde bandbreedte-efficiency, naadloze mobiliteit en veilige en makkelijke toegang voor meer dan 1.500 organisaties en 40 miljoen gebruikers wereldwijd. De systemen van Colubris Networks bieden door integratie met bestaande netwerkinfrastructuur-, beveiligings- en beheeromgevingen een toekomstvaste investeringsbescherming. Colubris Networks is onder meer door Red Herring opgenomen in de top 100 van particuliere bedrijven in Noord-Amerika en was in 2005 een van de Fierce 15-bedrijven van FierceWireless. Het bedrijf won tevens de Mobile Trax Mobility Award.

Ingezonden persbericht