Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ZO! cultuur Zuidoost presenteert BO! Potentials # 2

Start september 2007

Na het succes van de eerste editie BO! Potentials/ Prikkels is nu de tijd aangebroken voor het vervolg. BO! Potentials is een drie maanden durend traject waarbij jongeren in de leeftijdscategorie van 18 -25 jaar worden uitgedaagd om professionele radioreportages te gaan verzorgen op de populaire radiozender FunX Amsterdam.

Tevens krijgen ze ook de opdracht mee om een club event te gaan organiseren in Studio 80 aan het Rembrandtplein te Amsterdam. Dit houdt in dat alles vanaf het bedenken van de naam, het presenteren en produceren van de radioshows en het organiseren en programmeren van het event uit de koker van de deelnemers moet komen. Dit alles zal begeleid en ondersteund worden door professionals uit de branche die hun sporen ruimschoots verdiend hebben en die de deelnemers met raad en daad gedurende het hele traject terzijde zullen staan. Het te organiseren event zal de "looks" hebben van een live radioprogramma met optredens en publiek. De uitzending zal simultaan te beluisteren zijn via internet en opgenomen en uitgebracht worden op cd.

BO! Potentials # 2 onderscheidt zich van andere producties door zich te richten op talentontwikkeling binnen meerdere disciplines en het stimuleren van samenwerking. Daarnaast is het een langdurig leertraject waarin er een interessant en uitdagend evenwicht is tussen theorie en praktijk. Hiermee speelt ZO! cultuur Zuidoost in op de behoefte bij jongeren om op een professionele manier kennis te kunnen maken met de verschillende facetten van "event management".


Deelname aan BO! Potentials biedt jongeren een unieke gelegenheid om een breder perspectief te ontwikkelen met betrekking tot toekomstplannen op het gebied van studie en werk. BO! Potentials ontsluit met dit project netwerken die normaliter moeilijk toegankelijk zijn en inspireert jongeren om zelf aan de slag te gaan met eigen ideeën.

BO! Potentials is een productie van ZO! cultuur Zuidoost. ZO!, een initiatief is van Paradiso, Cosmic en Imagine IC, versterkt sinds 1 maart 2004 het culturele aanbod in Amsterdam Zuidoost. ZO! programmeert evenementen op het gebied van muziek, dans, theater en film.

ZO! wil een interactief platform zijn voor hedendaagse cultuur en culturele diversiteit. In 2011 zal ZO! haar intrek nemen in het GETZ Entertainment Center aan de ArenA Boulevard in Amsterdam Zuidoost.

Noot aan de redactie /