Nederlandse Politiebond


TERUGBETALING WW-PREMIE aan TOR-deelnemers

Op uitdrukkelijk verzoek van de NPB heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) de korpsen een brief gestuurd waarin hen wordt geadviseerd over te gaan tot terugbetaling van de sinds 1 januari 2005 ingehouden ww-premie op het TOR-salaris en wel inclusief wettelijke rente. De NPB heeft op dat laatste aangedrongen: de ww-premie is onterecht ingehouden en dus is wettelijke rente op zijn plaats.

BZK adviseert dus om VANAF 2005 terug te betalen. Eerder bestond over de terugbetaling over het jaar 2005 onduidelijkheid. Het UWV was in dat jaar nog verantwoordelijk voor het inhouden van de ww-premie (sinds 2006 is dat de Belastingdienst) en er was nog geen UWV-standpunt bekend over het al dan niet terecht afdragen van ww-premie door de werkgever tijdens de TOR. Om die reden hebben meerdere korpsen gewacht met het toezeggen van de terugbetaling over het jaar 2005.

Als u van uw korps nog geen bericht heeft ontvangen over de terugbetaling van de ww-premie over de jaren 2005, 2006 of 2007, dan kunt u dat binnenkort tegemoet zien. Let u er wel op dat de korpsen inclusief wettelijke rente terugbetalen.

Overigens geldt in navolging van de eerdere berichten nog steeds dat u uw loonstrook kunt opsturen naar de NPB zodra u voor het eerst uw TOR-salaris ontvangt en onder de groene tabel valt. Wij ontvangen een kopie van de loonstrook graag binnen zes weken nadat u deze ontvangen heeft, opdat wij tijdig namens u bezwaar kunnen maken tegen toepassing van de groene tabel.


* Kijk voor meer (achtergrond) informatie over de TOR-affaire bij VEELGESTELDE VRAGEN.

Gepubliceerd op 15 september 2007 door Dick Harte.

Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan, mits met bronvermelding: Nederlandse Politiebond - www.politiebond.nl ©2007.