Son en Breugel, 17 september 2007

VION en CTH gaan joint venture aan

Het VION-bedrijf Sonac gaat een joint venture aan met Combinatie Teijsen van den Hengel (CTH). Deze Nederlandse onderneming is actief in de verwerking en verkoop van natuurdarmen en slachtbijproducten. Sonac, onderdeel van de divisie Ingredients van VION, is eveneens actief op deze markt. De joint venture leidt voor beide bedrijven tot schaalvoordelen en betere mogelijkheden om de markt te bedienen met toegevoegde waarde producten. Beide bedrijven blijven onder hun eigen naam opereren. De vorming van de joint venture is voorgelegd aan de mededingingsautoriteiten. De samenwerking gaat naar verwachting per oktober 2007 van start.

CTH
CTH is een internationale onderneming gespecialiseerd in het verzamelen, bewerken en verwaarden van slachtbijproducten en natuurdarmen. Het bedrijf heeft productielocaties in België, Duitsland, Nederland, Polen, Portugal, Spanje en China. Het hoofdkantoor is gevestigd in Almere. Bij CTH werken wereldwijd 500 medewerkers.

VION N.V.
VION N.V. is een internationaal opererend foodconcern dat hoogwaardige voedingsmiddelen en ingrediënten maakt voor mens en dier. Het concern bestaat uit drie internationaal opererende divisies Ingredients, Fresh Meat en Convenience. VION realiseert een omzet van ruim EUR 7,4 miljard en biedt wereldwijd werkgelegenheid aan 15.150 medewerkers. Het hoofdkantoor van VION staat in Son en Breugel.