Gemeente Hulst


Persbericht - 17.09.2007

Onderzoek bodemverontreiniging

Als onderdeel van een landelijke inventarisatie is er een lijst samengesteld van locaties in de gemeente Hulst, waar mogelijk in het verleden bodemverontreiniging kan zijn ontstaan als gevolg van voormalige (bedrijfs)activiteiten.

Om meer inzicht te krijgen of er op deze plaatsen daadwerkelijk sprake is van een bodemverontreiniging, wordt er de komende maanden in opdracht van de gemeente Hulst op 100 van deze locaties een historisch onderzoek uitgevoerd. Dit onderzoek houdt in dat er onder andere archieven worden geraadpleegd en dat ook desbetreffende locaties worden bezocht.

Blijkt uit dit onderzoek dat er mogelijk bodemverontreiniging is ontstaan, dan wordt een vervolgonderzoek uitgevoerd. Hierbij worden monsters van de grond en het grondwater genomen. De gemeente is primair verantwoordelijk voor het onderzoeken van locaties in stedelijk gebied.
Voor de bewoners en de gemeente is het belangrijk om te weten of er wel of geen sprake is van een bodemverontreiniging. De eigenaren / gebruikers van percelen waarop onderzoeken dienen te worden verricht, worden hiervan op voorhand door de gemeente in kennis gesteld.

---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Kim Mechielsen
Tel : 0114-389137
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl