Ingezonden persbericht



Persbericht

Eindhoven, 24 september 2007

Innovatie-impuls: Metaalhuis van start met IPC regeling

Stichting Metaalhuis werkt aan de opstart van een IPC-traject voor haar deelnemers. Met deze regeling verwacht Metaalhuis voor ongeveer 30 bedrijven 1,5 miljoen euro subsidie binnen te halen. Hiermee wordt naar verwachting door deze bedrijven in de komende drie jaar voor 4 miljoen euro geïnnoveerd.

IPC staat voor InnovatiePrestatieContracten en is een initiatief van Economische Zaken met als doel het MKB aan te zetten tot meer innovatie. De Stichting Metaalhuis heeft hiertoe afspraken gemaakt met SenterNovem.

IPC-regeling
Een MKB onderneming die in een periode van 3 jaar voor meer dan E60.000 kosten maakt voor innovatie, kan onder een aantal voorwaarden in aanmerking komen voor 50 % subsidie op deze kosten, met een maximum van E50.000. Onder innovatie wordt hier verstaan: productinnovatie, procesinnovatie of marktinnovatie. Daarvoor moet het bedrijf zich aansluiten bij een groep van minimaal 15 en maximaal 35 bedrijven die een inhoudelijke samenhang met elkaar hebben. Bijvoorbeeld dezelfde regio of branche. De MKB-bedrijven voeren met ondersteuning van een penvoerder, in dit geval Metaalhuis, een eigen meerjarig innovatieplan uit, waaronder ook collectieve projecten met andere IPC-deelnemers. Op deze wijze wordt samenwerking en kennisoverdracht tussen deze bedrijven gestimuleerd. De penvoerder neemt ook grotendeels de administratieve lasten uit handen, zodat deze geen drempel voor deelname vormen. De uitvoering van deze regeling gebeurt samen met organisatie adviesbureau SpartnerS.

Metaalhuis
Stichting Metaalhuis is een netwerk voor en door ondernemers uit de metaal- en metalectrobranche met als doel het stimuleren van samenwerking en kennisontwikkeling op het gebied van techniek en commercie. Tot de primaire doelgroep van Metaalhuis behoren metaal- en metalectro-ondernemingen van 20 - 50 medewerkers in de Brainport Regio Zuidoost Brabant. Momenteel telt Metaalhuis circa 35 leden en dit aantal is groeiende. De deelnemers komen gemiddeld 6 x per jaar bijeen. De bijeenkomsten staan in het teken van het halen en brengen van kennis rondom thema's als marktbewerking, innovatie en technologie. Ook het gebundeld neerleggen van kennisvragen bij kennisinstellingen als Fontys Hogescholen, de Technische Universiteit Eindhoven, TNO of ROC Eindhoven is een thema. Het Metaalhuis is ontstaan als een initiatief van de stichting Brainport.
---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Willian Groenen

T +31 40 2631177

E groenen@spartners.nl

Stichting Brainport
Carina Weijma
Manager Communicatie
040-2649990
E weijma@brainport.nl

-----------------------


---- --