Ingezonden persbericht


(pic)

Spido zoekt met luisteraars 'Branie voor Twee' naar nieuwe naam voor Spidofant

ROTTERDAM - Spido zoekt samen met de luisteraars van het populaire Radio Rijnmond-programma 'Branie voor Twee' tot 15 november naar een nieuwe naam voor de Spidofant. Het Rotterdamse rondvaartbedrijf heeft in het kader van het door Mike Spits geïnitieerde kunstproject 'Elephant Parade' één van de in totaal ruim vijftig beschilderde, gipsen babyolifanten geadopteerd.

De zowel door Nederlandse als Thaise kunstenaar vormgegeven dikhuiden zijn op tal van plaatsen in de Maasstad te bewonderen en worden op zaterdag 17 november na afloop van de Elephant Parade in de Rotterdamse diergaarde Blijdorp geveild. De opbrengst van de verkoop komt geheel ten goede aan Friends of the Asian Elephants, een stichting die zich inzet voor een het enige olifantenziekenhuis ter wereld in Thailand, en een olifantenproject van diergaarde Blijdorp.

De ruim vijftig door diverse bedrijven geadopteerde olifanten domineren op dit moment het straatbeeld en zijn op verschillende plaatsen in Rotterdam te bewonderen. Op de Coolsingel pal voor het voormalige postkantoor, in het WTC, voor Hotel New York en de Bijenkorf, op het Westplein en de Westersingel. De olifant van de Spido, in Thailand beschilderd met de kaart van de haven van Rotterdam, staat pal voor de entree naar de schepen aan het Willemsplein. In eerste instantie werd de gipsen uitvoering tot Spidofant gedoopt. Maar in samenwerking met presentator Ronald van Oudheusden van Radio Rijnmond's 'Branie voor Twee' werd echter besloten om op zoek te gaan naar een nieuwe naam voor de kleine olifant, die precies 1,50 meter hoog is.

De luisteraars van Radio Rijnmond kunnen hun suggesties voor een nieuwe naam voor de Spidofant tot donderdag 15 november insturen naar branie@rijnmond.nl. Op vrijdag 16 november zal de winnende naam tijdens een live-uitzending vanaf de Spido bekend worden gemaakt. Onder de inzenders van een nieuwe naam worden vijftig mensen uitgeloot om bij de speciale Spido-uitzending tussen 12.00 en 14.00 uur aan boord aanwezig te zijn. Zij ontvangen beschuit met muisjes en elk een miniatuurexemplaar van de met de havenkaart van Rotterdam beschilderde olifant. De bedenker van de nieuwe naam ontvangt bovendien een jaarabonnement voor de Spido als een diergaarde Blijdorp beschikbaar gestelde gezinsjaarabonnement.

Een dag later, zaterdag 17 november, zal de Spidofant compleet met nieuwe naam, tijdens een bijeenkomst in diergaarde Blijdorp samen met de ruim vijftig, door tal van bedrijven geadopteerde dikhuiden worden geveild. Meer informatie over de Elephant Parade is terug te vinden op de site: www.elephantparade.nl .

Noot:

Ingezonden persbericht