Uitnodiging: Schoolbieb.nl opent de poorten voor basisonderwijs

23/08/2007 15:53



Vereniging van Openbare Bibliotheken bv



UITNODIGING AAN DE PERS

Den Haag, 23 augustus 2007

Schoolbieb.nl opent de poorten voor basisonderwijs
Bibliotheken ondersteunen onderwijskwaliteit

Staatssecretaris Sharon Dijksma opent op 17 september het vernieuwde schoolbieb.nl in Basisschool Max Velthuijs in Den Haag. Schrijvende pers en fotografen zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Vanaf 17 september voorziet schoolbieb.nl, de schoolmediatheek op het web, naast het VMBO ook de bovenbouw van het primair onderwijs van goede informatie. Aan bovenbouwers van Basisschool Max Velthuijs de eer om hier als eerste mee aan de slag te gaan.

Programma
Het feestelijke openingsprogramma wordt geleid door schrijfster en (voormalige Klokhuis-)-presentatrice Monique Hagen en duurt van 11.30 tot 13.00 uur. Om 12.30 uur geeft Sharon Dijksma, staatsecretaris van OCW, het feestelijke startschot voor het nieuwe schoolbieb.nl, waarna de kinderen ermee aan het werk kunnen. De Haagse bovenbouwers maken onder meer collages, digitaal en in het echt. Laatstgenoemde workshop wordt geleid door kinderboekenillustratrice Yvonne Jagtenberg , die vorig jaar bij de uitreiking van de Gouden Penseel nog met de Vlag en Wimpel werd geëerd voor haar prentenboek Balotje en het paard.

Datum: 17 september 2007
Plaats: Basisschool Max Velthuijs aan de Da Costastraat 4 in Den Haag. ; Tijd: : 11.30 uur tot 13.00 uur, openingshandeling om 12.30 uur. Contact: Namens de Vereniging van Openbare Bibliotheken Margot de Groot, M 06 523 02 665

Over schoolbieb.nl
Schoolbieb.nl is een website vanuit de gezamenlijke bibliotheken in Nederland die ondersteuning biedt aan het onderwijs. Ze biedt informatie rondom alle verschillende vakken en kerndoelen, zowel voor de leerlingen als hun docenten. Kenmerken zijn betrouwbaarheid en kwaliteit. Achter schoolbieb.nl zitten de bibliotheken, die gecontroleerde content aanleveren die vervolgens door een professionele redactie op de verschillende doelgroepen wordt toegesneden. Daarnaast kopen bibliotheken geschikte digitale informatie in, zoals de Krantenbank met de archieven van de landelijke dagbladen. Schoolbieb.nl is een dienst van de Vereniging van Openbare Bibliotheken en is onlangs van een nieuw jasje voorzien. Kijk op www.schoolbieb.nl.





http://www.schoolbieb.nl