Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid



30 aug 2007

Week tegen Geweld

Mensen de mogelijkheid te geven hun stem te laten horen en actie te ondernemen tegen verloedering en geweld. Dat is de doelstelling van de Week tegen Geweld die wordt gehouden van 17 tot en met 22 september
2007.

De Week tegen Geweld is een initiatief van de Stichting Aandacht doet spreken (ADS), Vereniging voor Ouders van een Vermoord Kind (VOVK) en de Vereniging voor Veiligheid, Respect en Solidariteit (VVRS). Volgens de organisatoren kan iedereen bijdragen aan bewustwording, veiligheid en verantwoordelijkheid voor een samenleving zonder geweld.

Op zaterdag 22 september wordt de week worden afgesloten met de Dag voor Herdenken Geweldslachtoffers in Enschede. In het Volkspark wordt om 14.38 uur 2 minuten stilte gehouden ter nagedachtenis van alle slachtoffers van geweldsmisdrijven. Diverse sprekers, zoals de loco-burgemeester van Enschede, Victor Jammers van het ministerie van Justitie en Tweede Kamerlid Fred Teeven zullen acte de presence geven.

De Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld (LSTZG) en de Stichting Meld Geweld leveren in de Week tegen Geweld ook een bijdrage. De LSTZG zet in Amsterdam een pilot op tegen uitgaansgeweld met 'DJ's draaien tegen geweld'. Meld Geweld houdt de Dag tegen Geweld in Rotterdam.

De organiserende stichtingen en verenigingen maken deel uit van het door het CCV gefaciliteerde Netwerk tegen Geweld.