Nederlandse Tafeltennisbond


Tafeltennis op de 50plus beurs

29-06-2007
Nog geen 20% van de Nederlandse 50plussers is lid van een sportvereniging. De sport vindt dat dit percentage veel te laag is en dat daar verandering in moet komen. Sport heeft immers, voor jong én oud, veel te bieden!

Sport geeft grip op gezondheid en fitheid (lichamelijk en geestelijk). Het is dé manier om anderen te ontmoeten of om heerlijk van het buitenleven te genieten. Om deze boodschap voor het voetlicht te brengen en senioren de kans te bieden kennis te maken met de sport die bij hen past, presenteren 20 sportbonden zich binnenkort gezamenlijk. Als podium daarvoor dient het Sportplein op de 50plus Beurs die van 19 tot en met 23 september in de Jaarbeurs in Utrecht wordt gehouden.

NOC*NSF en de sportbonden maken zich sterk voor een zo gevarieerd mogelijk sportaanbod tijdens de beursdagen. Ook de Nederlandse Tafeltennisbond zal alle beursdagen met een team enthousiaste vrijwilligers aanwezig zijn om het tafeltennis actief te presenteren.

Naast onze sport maakt de bezoeker tevens kennis met Biljart, Bowls, Bridgen, Dammen, Dansen, Fietsen, Gymnastiek, Handboogschieten, Honk en Softbal, Jeu de Boules, Kegelen, Korfbal, Midgetgolf, Motorrijden, Roeien, Sjoelen, Ski(wintersporten), Volleybal en Wandelen.

Kijken alleen is niet genoeg, meedoen en beleven is het devies. Het centraal in de stand gelegen sportplein nodigt daartoe zeker uit. De deelnemers presenteren zich daarbij vanuit drie thema's: gezellig, actief en natuur.

Meedoen, beleven, geraakt worden door sport; dát is de intentie waarmee de NTTB en de collega-sportbonden zich binnen de volgende thema's presenteren op de beurs.

Thema Gezellig
Bridge Zelf bridgen onder begeleiding Biljart Biljarttafel en clinics nodigen uit tot kennismaking
Dammen Simultaandammen, wie durft het aan? Dansen Dansles en demonstraties Bowls Zelf werpen op een bowlsbaan Sjoelen Zelf spelen, met tips van betere sjoelers
Midgetgolf Op een wedstrijdbaan heeft u de kans om kennis te maken met deze sport
Kegelen U kunt zelf ervaren wat deze sport u te bieden heeft
Jeu de Boules Zelf in actie op de baan

Thema Actief
Baseball en Softball Kennismaken met slowpitch softbal in een slagtunnel
Gymnastiek Workshops en kennismaking met diverse disciplines
Korfbal Zelf werpen en kennismaken met korfbalFit speciaal voor senioren
Volleybal Actief kennismaken met flexvolleybal, de 50+ variant van volley
Tafeltennis (Hernieuwd) kennismaken met tafeltennis

Thema Natuur
Wandelen Wandelen met GPS, verkennen stukje Utrecht
Fietsen Kennismaking fietssport en mogelijkheden GPS
Motorrijden Motorrijden op een simulator, tips van de instructeur
Roeien Roeien met ergometers, fitheidstesten, warmlopen voor varen in de natuur
Handboogschieten Schieten op doelen, zelf ervaren wat de sport te bieden heeft
Skiën Skisimulator en demonstraties

Deelname van de 20 sportbonden aan de 50+beurs, ondersteunt de strategische toekomstvisie van de sport waarin meer senioren sporten. De beurs biedt - met 100.000 bezoekers - volop gelegenheid om een stap te zetten om deze visie te verwezenlijken. De beurs is immers 's werelds grootste evenement voor actieve senioren.

Naast de sport presenteren zich meer dan 600 standhouders binnen diverse thema's (o.a. reizen, body & soul, vrije tijd, wonen, welzijn & zorg en maatschappij).

Leden extra welkom

Leden van sportbonden en houders van de Nationale Sportpas in het bijzonder mogen zich verheugen op aantrekkelijke kortingen op de entree en de evenementen van de 50 Plusbeurs!

Bondsleden kopen in de voorverkoop en via internet een beursticket voor EUR 11,25 (voorverkoop kaarten normaliter EUR 12,50 en aan de kassa EUR 15,00). Houders van de Sportpas hebben nog eens recht op 10% extra korting (hun kaartje kost in de voorverkoop en via internet EUR 10,00 (de korting wordt daarbij niet direct verstrekt maar verloopt via het Sportpas tegoed).

Op combinatiekaarten Baritons & Beurs gelden eveneens aantrekkelijke kortingspercentages. Normaal kost een combikaart aan de kassa EUR 50,00 (in de voorverkoop EUR 45,00). Leden van sportbonden betalen EUR 37,50 (in de voorverkoop en via internet). Zijn zij ook nog eens in het bezit van de Nationale Sportpas, dan hoeft er maar EUR 32,50 te worden betaald (de korting loopt dan wel via het sportpas tegoed).

50+beurs, van 19 tot en met 23 september 2007, Jaarbeurs, Utrecht