Pijnacker-Nootdorp


datum 8 augustus 2007

Geen belemmering in voortgang Pijnacker Centrum

Vandaag heeft de rechter een uitspraak gedaan in het kort geding dat de gemeente Pijnacker- Nootdorp heeft aangespannen tegen eetgelegenheid El Mundo in Pijnacker. De rechter stelt dat El Mundo binnen vier weken na het ingaan van het vonnis de winkelstrip op het Raadhuisplein moet verlaten. Dit betekent dat de gemeente verder kan met de voltooiing van het winkelcentrum in Pijnacker.

Belangrijkste argument voor het vonnis van de voorzieningenrechter is het spoedeisende belang van de sloop en de bouw van het winkelcentrum in Pijnacker. Daarnaast is El Mundo van eigenaar gewisseld, waarvoor zij geen toestemming heeft gevraagd. Hiermee handelde de eigenaar in strijd met de huurovereenkomst en het Burgerlijk Wetboek.

El Mundo kan binnen vier werken in hoger beroep gaan tegen de uitspraak. Dit heeft echter geen opschortende werking; het vonnis blijft dus van kracht. El Mundo heeft geen voorschot toegewezen gekregen op de schadevergoeding die zij van de gemeente eist. Naast het kort geding is er een bodemprocedure opgestart, waarin de hoogte van een eventuele vergoeding wordt behandeld. De zitting hiervoor is op 19 september a.s.

In opdracht van de gemeente ontwikkelt ABB Ontwikkeling een nieuw winkelcentrum. In totaal worden er 150 woningen, bijna 300 parkeerplaatsen en 10.000 m2 winkeloppervlak gerealiseerd. ABB start met het grote winkelcentrum aan het Raadhuisplein. Daarvoor moet de huidige winkelstrip gesloopt worden. De winkeliers die nog in de strip zitten, verhuizen in augustus naar de noodwinkels op het Raadhuisplein. In september start de sloop van de winkelstrip.