Gemeente Valkenswaard

voor kinderen bij CMD

Muziek voor kinderen bij CMD

Muzikale Verkenningen is een cursus voor jonge kinderen die zitten in groep 1 en 2 of in groep 3 en 4 van de basisschool. Op woensdag 19 september start deze cursus weer bij het Centrum voor Muziek en Dans (CMD).

Muzikale Verkenningen I
Deze cursus is voor kinderen uit groep 1 en 2 van de basisschool. Het is een muzikaal feestje. De kinderen maken muziek op kleine instrumenten, ze zingen, dansen, tekenen en luisteren. Zo worden ze breed gestimuleerd om zich muzikaal te uiten. Elke les vormt een afgerond geheel. Muzikale Verkenningen I duurt 10 weken, start op woensdag 19 september en vindt plaats van 13.30 tot 14.15 uur.

Muzikale Verkenningen II
Net als Muzikale Verkenningen I, maar deze cursus richt zich op kinderen uit groep 3 en 4 van de basisschool.
Ze zingen, spelen, luisteren en maken zelf muziek tijdens deze cursus. Het is een zoektocht langs het plezier van de muziek, waarbij de kinderen spelenderwijs met muziek bezig zijn en zich leren uiten bij het horen van muziek. Muzikale Verkenningen II duurt 10 weken, start op woensdag 19 september en vindt plaats van 14.20 tot 15.05 uur.

Informatie
Els Raap verzorgt de cursus Muzikale Verkenningen I en II. De kosten bedragen EUR 61,- voor 10 lessen.
Inschrijven kan nog tot 8 september aanstaande.

Meer informatie is verkrijgbaar bij de administratie van het CMD, De Hofnar 14 in Valkenswaard, telefoon
040-2083591. Uiteraard zijn hier ook de inschrijfformulieren verkrijgbaar. De administratie is bereikbaar om maandag t/m vrijdag van 09.30 tot 17.00 uur.